BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  EKONOMİ

Arçelikin kredi notu

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Arçelik'in kredi notlarını açıkladı.

Abone ol

Arçelik A.Ş.'den yapılan açıklamada, kredi notlarının Fitch tarafından tamamı Türk sermayeli şirketlere verilen ''en yüksek not seviyesinde'' gerçekleştiği ifade edildi.

Fitch, Arçelik'in döviz ve yerel para cinsinden uzun vadeli uluslararası kredi notları ile uzun vadeli ulusal kredi notunu ''Uzun Vadeli Döviz Cinsi Uluslararası Kredi Notu: BB eksi (görünüm pozitif),Uzun Vadeli Yerel Para Cinsi Uluslararası Kredi Notu: BBB eksi (görünüm durağan), Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu: AA artı (görünüm durağan)'' olarak açıkladı.

Açıklamada, Fitch'nin, şirketin yıllardır uluslararası rakiplerinegöre yüksek karlılık ve düşük borçluluk oranlarıyla operasyonlarını sürdürdüğü ve karlılık oranlarının mevcut yüksek seviyelerde istikrar kazanmış olduğunu belirttiği kaydedildi.

Fitch'in, Arçelik'e verdiği yerel para cinsinden kredi notunun, yurt içi piyasa talebindeki gelişmeler doğrultusunda, Arçelik'in Türkiye, Romanya ve Rusya'da devreye aldığı yeni kapasitelerle hacimsel büyümesini ve güçlü nakit akışını koruyacağı beklentisini yansıttığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Derecelendirme şirketlerinin, ülkeye özgü risklerden arındırarak, bir ülke içindeki şirketlerin ayırımını yapabilmek için kullandıkları ulusal kredi notu, Arçelik A.Ş. için AA artı olarak belirlendi. Bu not ile Arçelik A.Ş., Fitch tarafından Türkiye içinde verilen en yüksek nota ulaşmış oldu.

Bu değerlendirme ile Arçelik A.Ş., global rekabet içindeki başarılı konumunu bir defa daha teyit etmiş oldu. Arçelik A.Ş. aldığı kredi notları ile, Türkiye'nin uluslararası standartlarda, kredibilitesi bu kadar yüksek bir şirkete sahip olabileceğinin bir göstergesi olarak, ülkesinin gurur kaynağı olma özelliğini de sürdürmüş oldu.''

Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir de Arçelik'in, finansal gücünü gösteren notla, Türkiye'deki en yüksek nota sahip şirketlerden biri olmanın yanı sıra, kendi sektöründeki önemli uluslararası rakipleri ile de benzer seviyede bir nota ulaştığını dile getirdi.

Özdemir, Arçelik'in, gelişmekte olan ülkeler arasında bu düzeyde bir not verilen nadir şirketlerden biri olma başarısını gösterdiğini belirtti.