BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hamarat cep telefonu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir öğretmen, cep telefonuna yerleştirdiği düzenekle işlerini görüyor.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir öğretmen, cep telefonuna yerleştirdiği düzenekle kapı açıyor, otomobilini çalıştırıyor, park ve bahçelerin aydınlatma sistemini kumanda ediyor ve hırsız ihbarı alabiliyor.

İskenderun Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölüm şefi Ömer Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cep telefonuna yerleştirdiği düzenek sayesinde evin kapısını açabildiğini, otomobilini çalıştırdığını, park ve bahçelerin aydınlatma sistemini kumanda ettiğini söyledi.

Sistem sayesinde evin kapısı zorlandığında cep telefonuna sinyal geldiğini ifade eden Bozdoğan, ''İsterseniz evinize gelmeden de cep telefonunun tuşlarına basarak klimanızı açabilir, ışıklarınızı yakabilirsiniz. Birden fazla telefon numarasını da sisteme yükleyebilirsiniz. Yeter ki bulunduğunuz ortamda GSM şebekesi olsun'' diye konuştu.

Sistemi nasıl yaptığını ''kopya edilebilir'' düşüncesiyle anlatmadığını belirten Bozdoğan, dileyen herkese cep telefonuyla neler yaptığını uygulamalı olarak gösterebileceğini ifade etti. Bozdoğan, buluşunun patentini almak için başvuruda bulunacağını sözlerine ekledi.