BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  SAĞLIK

Prof. Mehmet Ceyhan'dan koronavirüs açıklaması: Salgının bitmesi için iki olasılık var

Koronavirüsün toplumsal bağışıklıkla bitmesinin mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Virüs maalesef birçok kızamık, su çiçeği virüsü gibi yüksek oranda bağışıklık uyarıcı bir virüs değil. Geriye iki tane olasılık kalıyor salgının bitmesi için; biri aşı, diğeri virüsün mutasyona uğraması" diye konuştu.

Abone ol

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyriyle ilgili NTV yayınında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"10 katı kadar..."

Prof. Ceyhan, şu ifadeleri kullandı: Testte pozitif buldukları hasta sayısının 10 katı kadar yaklaşık kişi bağışık hale gelir. Salgının sonuna kadar 200 bin vaka görürsek biz, o zaman da yaklaşık 2 milyon kişi, ki bu da Türkiye nüfusunun yüzde 2.5'u anlamına gelir. Yüzde 2.5 insan bağışık hale gelecektir. Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'da görüldü. İstanbul'da şu an yaklaşık yüzde 6'sı kadar insan bağışık hale gelmiş diye düşünebiliriz.

"Salgının bitmesi için iki olasılık var"

İstanbul'un bu şartta 6 defa darbe yaşaması lazım ki, toplumun yarısı bağışık hale gelebilsin. Virüs maalesef birçok kızamık, su çiçeği virüsü gibi yüksek oranda bağışıklık uyarıcı bir virüs değil. Geriye iki tane olasılık kalıyor salgının bitmesi için; biri aşı, diğeri virüsün mutasyona uğraması.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Elazığ’da biri Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahip 5 ilçesinde vaka görülmedi
Foto Galeri Elazığ’da biri Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahip 5 ilçesinde vaka görülmedi Galeriye Gözat