BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobili al sonra öde

Otomotiv firmaları, aralık ayına özel cazip kampanyalar düzenliyor.

Abone ol

Otomotiv firmaları, 2007 yılını yüksek satış rakamları ile kapatmak için aralık ayına özel cazip kampanyalar düzenliyor. Ağustos ayından itibaren 2008 modellerini satmaya başlayan otomotiv firmaları, özellikle binek otomobil ve ticari araç sınıfından birbirinden cazip kampanyalarla satışlarını artırmaya çalışıyor.

Yıl sonunu yüksek satış rakamlarıyla kapatmak ve ellerindeki stokları eriterek yeni yıla başlamak isteyen firmalar, Aralık ayına özel düzenledikleri kampanyalarla yılbaşına kadar yapılacak satışlar için müşterilerine cazip seçenekler sunuyor.

İndirim kampanyalarında nakit indirim, takas indirim, KDV indirimi, faizsiz kredi olanağı veya ödemeye geç başlama gibi alternatifler dikkat çekiyor.

RENAULT

Türkiye'de en fazla satış yapan otomotiv firmalarından Renault'un, Aralık ayına özel düzenlediği kampanyada, binek araçlar için takas indirimi, peşinatsız satış ve ödemeye 2008 Nisan ayında başlama gibi fırsatlar var.
Kampanya kapsamında Laguna ve Espace modellerine 5 bin, Megane ve Scenic modellerine 2 bin, Clio, Symbol ve Modus modellerine 1500 YTL takas indirimi yapılıyor.

HYUNDAİ

Hyundai'nin başlattığı ''Yeşil Işık Hareketi'' isimli kampanyada bazı modellere nakit indirim yapılıyor. Accent modeline aracın özelliklerine göre 4 bin 200-5 bin YTL, Getz modeline de 3 bin YTL indirim yapılıyor. Lüks araç sınıfındaki Tuscon modeline 8 bin ve Santa Fe modeline de 10 bin YTL indirim sağlanıyor.

FORD

Ford, binek otomobil ve ticari araç sınıfındaki modellerine nakit indirim ve faizsiz kredi alternatifi sunuyor. Ticari araçlardan Transit Connect ve Transit modellerine ''KDV bizden'' sloganı ile yüzde 18 indirim yapılıyor ve 12 ay vadeye kadar 12 bin YTL faizsiz kredi veriliyor. Ayrıca Transit 200 PS modeline yüzde 12 özel indirim uygulanıyor. Binek otomobillerden ise Fiesta modeli 4 bin 850, Focus modeli 5 bin 250 YTL'ye varan nakit indirimlerle satılıyor.

FİAT

Fiat da, bazı modellerde uyguladığı indirimler ve faizsiz kredi olanaklarına 5 yıl ücretsiz garanti fırsatını ekliyor. Binek otomobillerden Linea modeline 2 bin YTL takas indirimi, 15 bin YTL'ye 12 ay faizsiz kredi imkanı, Grande Punto modeli de 2 bin 750 YTL nakit indirim ve 10 bin YTL'ye 12 ay faizsiz kredi satışa sunuluyor. Ticari araç sınıfındaki Doblo modelinde ise 4 bin YTL indirim, ayrıca vergi levhasını getiren küçük işletme sahiplerine yüzde 10 ek indirim uygulanıyor.

VOLKSWAGEN

Binek otomobillerini nakit indirimlerle satışa sunan Volkswagen, Polo, Golf, New Beetle, Touran ve Eos modellerinde motor hacmine göre 1000-1170 YTL, Jetta, Passat ve Passat Variant modellerinde ise 1710-2000 YTL arasında indirim yapıyor.

KİA

KIA, binek otomobillerini, aracın motor hacmi ve özelliklerine göre 4 bin YTL indirimle satıyor. Peugeot ise Kasım ayında başlattığı kampanya ile 207 modelini 800 YTL yakıt indirimi ve 407 modelini 5 bin YTL takas indirimi ile satışa sunuyor.