BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.430,61
HABER /  DÜNYA

Aşk mektupları saçıldı!

Diana, Dodi El Fayed'e çok sayıda aşk mektubu yazmış. Mektuplar ortaya saçıldı

Abone ol Prenses Diana’nın Dodi El Fayed’e yazdığı aşk mektupları, çiftin ölümünü soruşturan İngiltere Yüksek Mahkemesine sunuldu.

Dodi El Fayed’in babası Muhammed El Fayed’in ikilinin arasında tutkulu bir aşk yaşandığı, ölümlerinden hemen önce evlenmeye hazırlandıkları, bu yüzden de Kraliyet ailesinin gizli servislere düzenlettiği bir komplo sonucu öldürüldüklerine dair iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada baba El Fayed tarafından söz konusu aşk mektupları mahkemeye sunuldu.

Prenses Diana’nın Dodi El Fayed’e mektuplarında, "dünyadaki bütün sevgilerle", "böylesine bir mutluluğu bana vermen" gibi ifadeler kullandığı dikkat çekti.

Prenses Diana’nın en yakın arkadaşı Rosa Monckton’ın çapraz sorgusu sırasında ortaya çıkartılan mektupların birinde Diana’nın Dodi’ye, Prensesin babasına ait olan ve kendisine armağan ettiği bir çift kol düğmesinden söz ettiği belirtildi.

13 Ağustos 1997 tarihinde, çiftin ölümlerinden kısa süre önce
yazılan mektupta Diana’nın, "Sevgili Dodi, bu kol düğmeleri, dünyadaki en çok sevdiğim adam olan babamdan aldığım en son armağandı. Ben de bunları sana armağan ettim çünkü kol düğmelerinin böylesine özel ve güvenli ellerde olduğunu bilmenin ona ne büyük mutluluk vereceğini tahmin ediyorum" diye yazdığı ve mektubun imza bölümünde de "en büyük aşkla" ifadesinin yer aldığı açıklandı.

6 Ağustos 1997 tarihli Kensington sarayından yazılan bir başka mektupta da Diana’nın Dodi El Fayed’e 6 gün süren tatil daveti için teşekkür ettiği ve bu tatilin kendisi için neler ifade ettiğini de "aşk dolu ifadelerle" anlattığı belirtildi.

Muhammed El Fayed’in avukatı Michael Mansfield, mektupları Diana ile Dodi’nin ilişkilerinin aşk dolu ve son derece özel olduğunu kanıtlamak için mahkemeye sunduklarını söyledi.

Geçen perşembe günü yapılan oturum sırasında Diana’nın yakın arkadaşı Rosa Monckton’ın ikilinin ilişkilerini önemsizleştirme çabalarının ardından bu kararı aldıklarını belirten Mansfield, "Monckton’ın Diana’nın hamile olmadığı ve Dodi ile evlenmeye hazırlanmadığı yolundaki sözlerinin, bu son derece özel belgelerin açıklanmasında etkili olduğunu anlattı. Moncton’ın Mansfield tarafından sorgulandığı sırada gözyaşlarına boğulduğu belirtildi.