BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Özalın elini ÖPMÜŞ

Barzani şimdi kafa tutuyor ama o zamanlar Özal'a dayı dermiş ve elini öpermiş.

Abone ol

Bugün Türkiye’ye kafa tutan, Irak Kürdistan Partisi'nin lideri Mesut Barzani’nin, ‘Dayı’ diye hitap ettiği Turgut Özal’la, ilk karşılaşmasında, elini öptüğü iddia edildi.

Halihazırda terörle mücadelede açıklamalarıyla Türkiye’nin tepkisini toplayan Barzani’ye yönelik bu iddiaya, gazeteci Serkan Oral yeni çıkan "Kuzey Irak Kapanı" isimli kitabında yer veriyor.

Bir dönemin perde arkasını aralamayı amaçlayan kitapta, Türkiye’nin Irak ile komşuluğundan ve dostluğundan bahsederken Turgut Özal’ın özel bir yerinin olduğu vurgulanıyor.

KAYITLARA GEÇTİ

Oral, “Özal’ın bir özelliği de 1990’lı yıllarda Barzani ve Talabani’nin bu kadar sesinin gür çıkmadığı yıllarda onların özelliklerini iyi tartmasıydı. Özal’ın yakın kurmaylarına göre Özal’ın bu ikili üzerinde ağırlığı çok yüksekti. O günlerde konuşulanlara göre, Barzani ve Talabani Özal’a ‘Dayı’ diye hitap ediyordu. Hatta baba George Bush ikisiyle görüşmüş, ancak onlar Dayımızdan talimat almadan gitmeyiz’ deyip İstanbul’a geri gelmişler. Bu kayıtlara geçen bir bilgiydi” diyor.