BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

Ümraniye bombaları İzmirde

İzmir'deki cinayette kullanılan el bombalarının izi Ümraniye’ye uzandı.

Abone ol

Geçen yıl işadamı İbrahim Çiftçi cinayetinde kullanılan 2 el bombasının Ümraniye’de ele geçirilen 27 el bombasıyla aynı seriden olduğu anlaşıldı. Çiftçi’nin Hablemitoğlu cinayetine ilişkin sorgulandığı öğrenilince savcılık dosyayı İstanbul’a istetti.

Ümraniye’de bir gecekondunun çatı katında bulunan el bombalarıyla ilgili soruşturmada ilginç bir gelişme yaşandı. İzmir Alsancak’ta bir kafeteryaya atılan iki el bombası olayını inceleyen savcılık, bu olayda ölen İbrahim Çiftçi’nin, Doktor Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasını yürüten Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal tarafından sorgulandığını belirledi.

Bu olayda kullanılan iki el bombasının Ümraniye’de ele geçirilenler ile aynı seriden olduğu ortaya çıkınca savcılık, Hablemitoğlu cinayeti soruşturması ile İzmir’deki olaya ilişkin dosyaları İstanbul’a istetti.

Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Yazar Ergün Poyraz’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi 7 aydır hakim karşısına çıkmayı bekliyor.