BIST 9.536
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

BUZ gibi bir Bayram!

Bayramda havalar soğuk olacak. Üstelik Poyraz esecek. Gün gün hava durumu

Abone ol

Kurban Bayramı'nda yurt genelinde buz gibi soğuk bir hava hüküm sürecek. Özellikle perşembe günü her yerde karlı bir hava hakim olacak.
 
Kurban Bayramı günlerinde, üstelik Akdeniz sahil kesiminde sıcaklıklar 10 derecenin de altına inecek.

Hafta sonunda Adriyatik üzerinde yerleşecek olan soğuk hava bugün Ege'nin sahil ve iç kesimlerine etkili yağış bırakacak ve gün içerisinde Akdeniz'in kıyı ve iç kesimlerini takip ederek doğuya kayacak. Pazar günü bu soğuk hava sadece Trakya, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de etkili olacak.

Akdeniz bölgesinde bile don olayı bekleniyor

17 Aralık Pazartesi yani haftanın ilk günü bu sefer de Karadeniz üzerinden beklenen sert poyraz rüzgarlarıyla birlikte oldukça soğuk bir hava, Kurban Bayramı haftasına damgasını vurmak üzere kuzeyden kapımızı çalacak.

Pazartesi öğle vakti Çanakkale-Ankara-Erzurum hattına kadar ilerleyecek olan soğuk hava gece yarısı Toros Dağları'na kadar etkisini genişletecek.

Akşam Güneydoğu Anadolu'da yağışların yağmur, Doğu Anadolu'da ise kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz sahil kesiminde bu gece etkili don olayı öngörülüyor.

18 Aralık Salı günü hava tüm yurtta pazartesiye oranla 2-4 derece daha soğuk olacak. Yağışlar tüm Karadeniz sahil ve iç kesimlerinde etkili olacak ve genellikle kar şeklinde görülecek. Gece Akdeniz bölgesinde bile don olayı bekleniyor.

19 Aralık Çarşamba arife günü ise Toros Dağları'nı da aşan ve hızla Akdeniz'i de geçen buz gibi hava özellikle batı ve iç bölgelerimizde çok etkili poyraz rüzgarlarıyla birlikte sınırlarını Mısır'a kadar genişletecek. Gece sıcaklıkları iç bölgelerimizde -8 / -10 sınırında olacak.

Bayramın birinci günü olan 20 Aralık Perşembe günü Ankara'da beklenen en yüksek sıcaklık sadece -2, İstanbu'da 3 derece. Sert poyrazın da etkisini hesaba katarsanız, daha doğrusu çıkarırsanız hissedeceğiniz sıcaklık sıfırın çok altında olacak.

BAYRAM BUZ GİBİ

Bayram günleri için topluca bir şey yazmak gerekirse özeti yurt genelinde kuzey rüzgarlarının da etkisiyle buz gibi bir havanın hüküm süreceği. Bayramın birinci günü her yerde buz gibi ve de karlı bir hava hakim olacak. Akdeniz bölgesinde de sulu kar beklenebilir. Kıbrıs'ın yüksek yerlerine ise kar bile yağabilir.

Rüzgar özellikle Ege başta olmak üzere poyrazdan batıda sert esecek, bu da havayı daha da soğuk hissetmenize neden olacak.

Bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde Ege ve Batı Akdeniz'de hava sıcaklıkları biraz artacak. Ancak beklentiler 22 Aralık Cumartesi günü Karadeniz'den bu sefer çok daha soğuk bir hava kütlesinin sarkacağı ve her yerde hava sıcaklıklarının daha da azalacağı yönünde.

Bu havaların bir tek iç açıcı tarafı var: Bayramda kendinizi çok iyi hissedeceksiniz çünkü kuzeyden gelmeyen tek şey toz bakteri ve mantarlar, yani havanın getirdiklerinden dolayı tetiklenen her türlü sağlık probleminiz ortadan kalkacak. Aslında bu havalar asıl sağlık problemlerinizin teşhisi için de ideal bir fırsat. Eğer devam eden bir şikayetiniz varsa, bilin ki bu sizin asıl probleminiz.