BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bakanlık yerine HAVA aldım

Bakan olmak için siyasete giren milletvekilinin umutları iyice yokolmuş.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, bakan olmaktan umudunu kesti

HAVAMI ALDIM

Bütçe görüşmeleri sırasında milletvekili arkadaşları ile muhalefet kulisinde sohbet eden Meral, siyasete neden girdiğini açıkladı. “Ben milletvekili olmak için siyasete girmedim” diyen Meral, “2002 seçimlerinden önce Bakan olacağım diye CHP’yle anlaştım. Ben milletvekili olmak için partiye girmedim. Bakan olmak için girdim. Ama havamı aldım. 2002’de de, 22 Temmuz’da da iktidara geliriz diye bekledik ama ne iktidarı...” dedi.

CHP’nin son günlerdeki durumunun iyi olmadığını belirten Meral, “Bundan sonra da bakan olacağım yok. Partinin durumu ortada” dedi. Meral, siyasette umduğunu bulamadığı itirafında da bulundu.

İLK ŞOKU ORADA YAŞAMIŞTI

CHP’li Meral, siyasetteki ilk şokunu 2002’de yeni milletvekili olduğunda yaşamıştı. Eski Türk-iş Başkanı Meral, Meclis’teki odasını küçük bulmuş, “Ben 160 metrekare odayı bu kadar küçük bir oda için mi bıraktım, geldim?” demişti.

Geçtiğimiz haftalarda CHP lideri Deniz Baykal’ın sabah yürüyüş ekibinde yer alan Meral, bu yürüyüşlerin birinde Baykal’ın eski özel kalem müdürü Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’la tartışmıştı.

Meral, Baytok ile arasında geçen tartışmaya Baykal’ın müdahale etmemesi üzerine muhalif olmuştu. Meral, CHP’nin son Parti Meclisi toplantısında da Baykal ile tartışmış, eski Ankara milletvekili İsmet Çanakçı’ya “Uşaklık yapma” diye bağırmıştı.

Kaynak: Milliyet