BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DPde 2. Süleyman devri

Demokrat Parti'de yeni bir dönem mi başlıyor? 'Beyaz Yürüyüş' başladı.

Abone ol

Süleyman Soylu DP Genel Merkezi'nde gövde gösterisi yaptı. Basının değil partililerin istilasına uğrayan salon sık sık "2. Süleyman" sloganlarıyla inledi..

6 Ocak'tak kongrede Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Soylu'ya parti teşkilatlarından büyük destek geldiği belirtiliyor. Hüsamettin Cindoruk ile yarışacak Soylu, tecrübeli rakibine gözdağı verdi.

DP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Soylu, "Partimizin kaybedecek tek bir ferdi bile yoktur. Zaman, küskünlük veya hesaplaşma zamanı değil, tek yumruk olma zamanıdır.'' dedi.

Soylu'nun en dikkat çeken sözü ile taban ile tavanı kucaklaştırma sözü oldu. Yeni bir dönem adına "Beyaz Yürüyüşü'" başlatan Soylu, şunları söyledi:

"Zaman ayağa kalkma ve partiyi yeniden demokrasi mutfağı haline getirme zamanıdır. Yeni bir ruhla Demokrat Parti'yi yeniden Türkiye'nin umudu haline getirme zamandır."

Tansu Çiller'in emanetçisi olduğuna yönelik iddialar üzerine Soylu şunları kaydetti: "Ben, Demirel'in, Çiller'in, Mehmet Ağar'ın, Hüsamettin Cindoruk'un emanetçisiyim. Parti genel başkanları esas olarak milletin emanetçisidir."