BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  GÜNCEL

Kesecek, CD ile kanıtlayacak!

Kızılay vekaletle kurban kesecek. Kurbanı kestiğini de CD ile ispat edecek.

Abone ol Kızılay, kurban kesimini CD'ye aktarıp yarım kilo kurbanla birlikte hayır sahibine gönderecek. Kurum geçen yılki bağışlarla 85 bin 650 aileye yardım dağıttı.

Tarihinde ilk defa, geçtiğimiz yıl Kızılay da vekaletle kurban kesimi işine girdi. Bu yıl ise Fatih Terim, Beyaz, Ali Bardakoğlu gibi isimlerin de desteğiyle daha iddialı. Veterinerler Birliği ve Et Balık Kurumu ile işbirliği yapan Kızılay, vekaletle kurban kesimi için para toplayan diğer derneklerin bir adım önüne geçmek için kesimi noter huzurunda yapıp, CD'ye kaydedecek ve yarım kilo kavurma ile birlikte hayır sahibine gönderecek.

BU YILKİ HEDEF 100 BİN AİLE

2006'daki Kurban Bağış Kampanyası'nda on binlerce kurban bağışı topladıklarını ve toplam 85 bin 650 aileye bu yardımları ulaştırdıklarını belirten Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Bu yaklaşık 400 bin kişi demektir. Hedefimiz daha fazlası. En az 100 bin aileye ulaşmak istiyoruz. Böylece bir milyondan fazla kişi bu şekilde bayramda yardım almış olur" dedi. Veterinerler Birliği ile protokol yapan ve kurbanlıkların şartlara uygun olup olmadıklarını denetleten Kızılay, Et Balık Kurumu ile anlaştı