BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Rıdvan onu tek geçti

Maçı çeviren de oydu. Sahanın en iyisiydi. Rıdvan en çok onu beğendi.

Abone ol

Galatasaray Uğurlu bir galibiyet aldı. 83. dakikaya kadar süren kilidi açan ise kanat oyuncusu Uğur oldu.

Gecenin en formda ismi usta yorumcu Rıdvan Dilmen'den övgü aldı. İşte Dilmen'in maç kritiği:

Bir savunmanın kenar oyuncusu hücumda ancak bu kadar etkili oynar. Bir pozisyon dışında 15-20 kez çıktığı hücumlarda hep etkiliydi

Ligde birinci ile ikincinin maçı klasmandaki durumlarını inkar etmedi. Çok tempolu bir oyun oldu. İki takım da fizik açıdan üst düzeydeydi.
Sivasspor maçın başında büyük şanssızlık yaşadı. Olmazsa olmaz denilecek iki kritik bölgenin oyuncularını kaybetti. Bir tanesi formda Sedat idi. Savunmada Murat ile çok iyi uyumu vardı.

Bir diğeri de Balili. Galatasaray'ın oyunu rakip yarı alana yığmak istemesi ilerleyen bölümde Balili'nin lehine olabilirdi. O da sakatlanınca zaten şampiyonluktaki diğer rakipleri gibi geniş kadrosu olmayan Sivasspor'un tüm dengeleri bozuldu. Erken iki değişiklik oyunu etkiledi.

Buna rağmen Sivas takımı pres yaptı, maç boyunca üç tane net pozisyon yakaladı. Ama Sivas'ın presini bozan Galatasaraylı Uğur'du. Bir savunmanın kenar oyuncusu hücumda ancak bu kadar etkili oynar. Bir pozisyon dışında 15-20 kez çıktığı hücumlarda hep etkiliydi. Aslında Sivas'ın direncini kıran Uğur oldu. Golde bindirme yaptıktan sonra Hayrettin'e kısa bir çalım atıp adeta arka direğe koşan Nonda'nın kafasına topu çarptırdı.

Çok arzuluydu

Galatasaray bir hafta önce ezeli rakibine mağlup olduktan sonra ilk kez seyirci desteğini bu kadar fazla aldı. Tribünler neredeyse tamamen dolmuştu. Ciddi kadro eksikliğine rağmen çok arzuluydular.

Mehmet Yıldız'ın şanssızlığı ligimizin en formda, en kuvvetli stoperi Servet'e denk gelmesiydi. Galatasaray'da Orkun çok iyiydi. Müthiş iki top çıkardı. Uğur ise sahanın en iyisiydi. Hakan Balta'yı da Galatasaray formasıyla ilk kez bu kadar beğendim.

Sivas takımı demoralize olmadan çabuk toparlamalı. Çünkü ligimize renk katıyor. Bülent Yıldırım bir iki avantaj kuralını uygulamasa da adil bir maç yönetti. Kondisyonu da iyiydi.