BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  DÜNYA

PKK için danışmanlık

Üst düzey ABD'li komutanlardan Richard Sherlock'tan ilginç açıklamalar.

Abone ol

Üst düzey ABD’li komutanlardan tümgeneral Richard Sherlock, Türkiye’ye, terör örgütü PKK’ya ilişkin uzun vadeli hedeflerini belirlemesinde yardım ettiklerini söyledi.

“İstihbarat paylaşımının, Türkiye’nin Irak’a geniş çaplı bir kara operasyonu ihtimalini azaltıp azaltmadığının” sorulması üzerine, “Bu karar Türklere ait” diyen Tümgeneral Sherlock, sözlerine, “Yaptığımız iş, nerede elde edersek PKK’ya ilişkin Türklere bilgi vermek. Ayrıca onlara, PKK’ya ilişkin uzun vadeli hedeflerinin neler olduğunu belirlemelerinde yardım sağlıyoruz. Yani sadece onlarla birlikte çalışıp askeri operasyon imkanı sağlamıyoruz” diyerek devam etti.

Tümgeneral Sherlock, “Yapmaya çalıştığımız şey, Türklerin bunu daha geniş bir kapsama yerleştirmeleri gerektiğini, Başbakanlarının da yakın zamanda belirttiği gibi, bunun sadece askeri bir çözüm olmadığını, bunun daha geniş bir çözümü olması gerektiğini kavramalarını sağlamak. Uzun vadeli hedeflerinin neler olduğunu ve ayrıca uzun vadeli çözüme yardım edecek diplomatik, ekonomik, enformasyonel fırsatları nasıl bir araya getirebileceklerini belirlemelerini sağlamak” dedi.

PKK ETKİSİN HİSSEDİYOR

Türkiye ile Irak arasında terör örgütü PKK'ya ilişkin diyaloğun arttığını
anlatan Tümgeneral Sherlock, Irak hükümetinin ve Iraklı Kürtlerin de bazı olumlu adımlar attığını söyledi. Sherlock, "Bölgesel Kürt yönetimi, PKK'yı, onun finans kaynaklarını, harekat kabiliyetini kısıtlamaya başladı ve PKK, bunun etkisini hissediyor" dedi.