BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  EKONOMİ

Bonus Card Romanyada

Bonus Card, 17 Aralık'tan itibaren Romanya'da kullanıma sunulacak.

Abone ol

Garanti Bankasından yapılan açıklamada, bankanın, Romanya'da kazanılan bonusların Türkiye'de, Türkiye'de kazanılan bonusların Romanya'da harcanabilmesiyle, ''dünyada ilk defa'' ülkeler arası bir ödül programını hayata geçirdiği bildirildi.

Açıklamada, Romanya'nın EMV standartlarına uyan ilk çipli ve çok markalı kredi kartı olan Bonus Card'ın, 17 Aralık Pazartesi gününden itibaren Romanya'da, alışveriş kartının özelliklerini kredi kartıyla birleştirerek kullanıcılara puan yerine 'bonus' kazanma, program ortağı mağazalarda bonuslarıyla bedava alışveriş yapabilme ve taksit gibi somut faydalar sunmaya başlayacağı belirtildi.

Bonus Card'ın ayrıca, Romanya'nın en yüksek alışveriş hacmine sahip 1100 noktasında ekstra bonus kazandırmaya başlayacağı kaydedildi. Garanti Bank International tarafından çıkartılan Bonus Card için başvuruların, iş yerlerinden ve yıl sonuna kadar sayısı 40'a ulaşacak Garanti şubelerinden yapılabileceği belirtildi.

Bonus Card'ın Romanya'da da Bonus yeşili ve ''+'' işaretiyle tanıtıldığı ve reklam kampanyasında ise Romenlerin ünlü komedyen ve müzisyeni Gyuri Pascu'nun rol aldığı ifade edildi.

''HEDEF 5 YIL İÇİNDE 600 BİN BONUS CARD KULLANICISINA ULAŞMAK''

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Romanya pazarının şu an Türkiye'de Bonus Card'ın çıkmasından önceki döneme benzeyen bir yapıda ve nakit kullanma alışkanlığının çok yüksek olduğunu belirtti.

Sezgin, ülkenin özellikle AB sonrasında gerek perakende gerekse kişi başına düşen gelirin artmasıyla, ödeme sistemleri açısından büyük bir potansiyel taşıdığını belirterek, ''Bilgi birikimimiz ve teknolojik altyapımızla Bonus Card'ın Türkiye'de olduğu gibi Romanya'da da kısa sürede en sevilen markalar arasına gireceğine inanıyoruz. Hedefimiz, şu anda sadece 1,5 milyon kredi kartı bulunan Romanya'da 5 yıl içinde 600 bin Bonus Card kullanıcısına ulaşmak'' dedi.