BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ankaraya zincirli radyo

Medya İzleyicileri Derneği "Radyoma Dokunma" kampanyasını başlattı.

Abone ol

Medya İzleyicileri Derneği (MİD) "Radyoma Dokunma" kampanyasını başlattı. Eylemin startını zincirli radyoların Cumhurbaşkanı,
Başbakan, Kültür Bakanı ve RTUK başkanına yollanmasıyla verildi. Ayrıca 550 milletvekiline mektup yollandı.

Mesam - Müyap - Msg - Müyorbir telaffuzu bile zor olan 2008 yılı telif ücret
tarifelerini açıkladı. Radyocuların meslek birliği RATEM 'den radyoculara destekyok.

MİD Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Gündoğdu, dernek adına yaptığı konuşmasında birçok radyonun yayın yapamaz halde olduğunu belirterek, "Kimse vatandaşın dinleme hakkını elinden alamaz. Medya İzleyicileri Derneği olarak "RADYOMA DOKUNMA !!" diyoruz" dedi. Gündoğdu, dernek olarak radyoların daha iyi bir yayın yapması için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Dernek başkanı Gündoğdu; "Bizler burada dinleyicileri temsil eden dernek olarak radyoların yanında bulunmaktayız. Ne yazık ki radyocuların meslek birliği RATEM’e defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen RATEM radyocuların bu haklı eyleminde yayıncıların yanında değil. Fahiş rakamlar ile radyoların kapısına dayanan MESAM-MÜYAP-MSG ve MÜYORBİRin yanında.

Kendilerini şahsen 7 - 8 kez aradığını, fax çektiklerini, asistanlarına bizzat kendi cep telefonlarını verdiğini ama dönmediklerini, Anadoluda 200'e yakın radyonun eylem yapmasına sessiz ve suskun kaldığını gördük. Tablo çok vahimdir, izleyici derneği olarak bunu anlamakta zorlanıyoruz. Eylemimizi sağır sultanlar duydu, yurdumuzun 4 bir tarafından ve en ücra köşelerden herkes konuyu biliyor, Ankara Ticaret Odası Başkanı SİNAN AYGÜN bile konuya taraf oldu fakat radyoların meslek birliği bir yerlerden işaretmi bekliyor anlayamadık" dedi.