BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  MAGAZİN

Kekilliye ölürüm tazminatı!

Şarkıcı Murat Kekilli'yi "Bu akşam ölürüm" dedi. Tazminata mahkum oldu.

Abone ol

ADANALI şarkıcı Murat Kekili ve müzik şirketi, söz yazarından izin almadan ‘Bu akşam ölürüm’ adlı şarkıyı kullandıkları için 3 bin 500’er YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kekili’yi üne kavuşturan ‘Bu akşam ölürüm’ şarkısının söz yazarı Ali Osman Demre, kendisine ait şarkı sözünün herhangi bir telif hakkı ödenmeden ve kendisinin izni alınmadan kullanıldığı gerekçesiyle şarkıcı ile albümü çıkaran müzik şirketi Boğaziçi Müzik Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında, 13 biner YTL tazminat istemiyle 2000 yılında dava açtı.

Adana 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Mahkeme, Kekili ve müzik şirketinin 1000’er YTL maddi, 2 bin 500’er YTL de manevi olmak üzere toplam 3 bin 500’er YTL tazminat ödemelerini kararlaştırdı.

Kekili’nin avukatı Müslüm Kızıl, “Murat Kekili sayesinde Ali Osman Demre, ilk kez bir parçasını piyasaya sürmüştür. Daha önceden bir şanı şöhreti yoktu. Zuhulen matbaa hatası olarak Ali Osman Demre yazmaması manevi tazminat gerektirmez'' dedi. Kızıl, karara itiraz edeceklerini bildirdi.