BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

NTV ekranında savcı paniği

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili konuşan Albay Sarızeybek, savcıya şok suçlamalar yöneltince herkes şaşkına döndü!

Abone ol

İNTERNETHABER

Kitabıyla Ergenekon soruşturmasına konu olan emekli Albay Sarızeybek, Savcı Öz’ün kendisine TSK aleyhine ifade vermek için baskı uyguladığını söyleyerek, “Öz görevden alınmalıdır” dedi. Savcıya yöneltilen bu ağır suçlamalar NTV ekranında paniğe neden oldu.


Ergenekon soruşturmasına ‘Ya Gazipaşa Duyarsa’ isimli kitabıyla konu olan emekli Albay Erdal Sarızeybek, Savcı Zekeriya Öz’ün kendisini baskı altına alarak sorular yönelttiğini ileri sürdü. Sarızeybek, Öz hakkında soruşturma açılarak görevden alınması gerektiğini söyledi.

Savcı Öz’ün davranışının kanunsuz olduğunu savunan Sarızeybek, TSK aleyhine ifade vermek için kendisine uyguladığı psikolojik baskıyı iki aydır bütün televizyonlara bütün haber merkezlerine gönderdiğini ancak bir tanesinin bile yayımlamadığını öne sürdü.

Suçlamalar ağır ara ver Haksever!
Sarızeybek, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ü ağır bir dille eleşterek görevden alınmasını ve hakkında soruşturma açılmasını isteyince; Haksever, programa ara vermek zorunda kaldı.

İşte, Sarızeybek-Haksever dialoğunun özeti;


-Sarızeybek

(..) Bizler vatan evladıyız. Bir iki televizyon kanalı dediler ki, açıklama yapın. Sayın Erdoğan kalkı dedi ki, bazı emekli askerler televizyon televizyon gezip bozgunculuk yapıyorlar.
(...) “Bir yıldır süren bir soruşturma en nihayetinde benim anılarımı dile getirmek maksadıyla yazdığım kitaba mı kalmış ki, savcı beni çağırıyor, diyor ki, ‘Orgeneral Eruygur ve Levent Ersöz hakkında eğer ki bildikleriniz varsa anlatınız. Sizi general yapacaklarmış, yapmamışlar, sizi harcamışlar. Siz çok iyi bir subaymışsınız.’ Baskı altına alarak bu soruları yöneltmesi Ceza Muhakemeleri Usülü Kanunu’nda var mıdır? Ceza Usulü Muhakemesi Kanunu’nda tanığın ifadesi yazılı alınır. ‘Kâtip evine gitti, vakit geç oldu’ gerekçesiyle ifade almaktan sarfınazar edilebilir mi?”

- Oğuz Haksever (NTV)
(...) Ben burada bir soruşturma söyleşisi yapmıyorum.

(...) Bağışlayın...

(...) Sizin söyledikleriniz kurumumuzla alakalı değil. Sizi bağlar, sonuçta savcıyı suçluyorsunuz. Bu sizlerin sözleri...
(...) Şimdi kısa bir ara vermek zorundayız.

-Sarızeybek
(...) Bi saniye lütfen.

- Oğuz Haksever (NTV)
(...) Şimdi ara vermek zorundayım...

-Sarızeybek
(...) Ben burada suç işlemiyorum. Açıkça söylüyorum, savcı tarafsızlığını yitirmiştir. Sözlerimin arkasındayım.
(...) Kimse beni dikkate almıyor.

- Oğuz Haksever (NTV)
(...) Biz burada suçlama yapmıyoruz, sonuçta bu sözler sizi bağlar.