BIST 10.806
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.428,16
HABER /  GÜNCEL

4 ampulle 10 YTL cepte

Bu devirde tasarruf şart. Klasik ampul kullanmak paranız sokağa atmakla eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz?

Abone ol

Sektörün önde gelen üreticilerinden Türk Philips Aydınlatma Bölümü, enerji tasarruflu ampullerin önemine ve tasarruf miktarına dikkat çekerek tüketicileri uyardı.

Şirketin yaptığı hesaplamalara göre bir evdeki yalnızca 4 tane klasik 100 watt'lık ampulün enerji tasarruflu ampulle değiştirilmesi bile ayda yaklaşık 10 yeni liralık tasarruf sağlıyor.

Türkiye'de evlerde harcanan elektriğin yaklaşık yüzde 25'i aydınlatmaya gidiyor. Evlerde enerji tasarruflu ampul kullanılması durumunda yüzde 80'e varan oranlarda tasarruf elde edilmesi mümkün. Türkiye'de her evde 3 ampul değiştirilmesi halinde her sene 4 bin 300 GWh ve 900 milyon yeni lira değerinde enerji tasarrufu sağlanabiliyor.

1980 yılında ilk enerji tasarruflu ampulünü üreten Philips'in geliştirdiği yeni enerji tasarruflu ampul serisi, yüzde 80'e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Yeni Philips enerji tasarruflu ampul serisinde yer alan, her türlü avizeye sığabilen küçük boyut seçenekleri bulunan spiral şekilli Tornado Kompakt, normal ampul görünümlü Softone Beyaz, klasik ampuller ile birebir aynı şekil ve aydınlatma etkisine sahip Eko Klasik ampuller ile elektrik masraflarını azaltmak mümkün.