BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda tutuklama var!

Ergenekon dün gece uyutmadı. Aralarında Ufuk Büyükçelebi'nin de olduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. 1 kişi tutuklandı.

Abone ol

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 2 kişiden İşçi Partisi Gençlik Kolları Başkanı Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklandı.

Savcılık sorgularının ardından ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan mahkemeye sevk edilen Altıntaş ile İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç'un sorguları yapıldı.

BÜYÜKÇELEBİ SERBEST
Adliyedeki sorgusu tamamlanan Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Büyükçelebi "terör örgütü üyesi olmaktan" tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme tarafından serbest bırakıldı.  TRT Erzurum Muhabiri Murat Avar, Siyami Yalçın ve Hamza Demir de nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Altıntaş'ın tutuklanmasına karar verirken, Akkoç'u serbest bıraktı.

Serbest bırakılan  İşçi Partisi (İP) Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, ''Siyasi parti üyesi olarak görevimi yerine getirdiğim için mahkeme tarafından tahliye edildim'' dedi. 


İP Merkez Karar Kurulu üyesi ve üniversite öğrencisi olduğunu belirten Akkoç, ''Bu ülkede vatanseverleri, yurtseverleri, Atatürk devrimlerini mahkum etmek isteyenler, altında kaldılar. Bu ülkenin hakimleri, yargıçları var. Bunu bir kez daha ispat ettiler. Artık Ergenekon tertibi çökmüştür'' diye konuştu.