BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

Bu pazar seçim olsa!

Anketten 'Bu pazar seçim olsa kime oy verirdiniz?' sorusunun yanıtı arandı. Bakın kapatma davası nasıl etkiledi. İşte oranlar;

Abone ol

İNTERNETHABER

Metropol Stratejik ve Sosyal Araştırma Merkezi Haziran ayı anket sonuçlarını yayınladı. Buna göre ankete katılanların yüzde 40,4'ü "bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusunu Ak Parti olarak yanıtladı.


BUGÜN SEÇİM OLSA

AK PARTİ % 40,4
CHP % 14,4
MHP % 7,6
DTP % 1,0
KARARSIZ % 13,6
GEÇERSİZ % 8,9

AK PARTİ KAPATILMASIN

Araştırmaya katılanların büyük bir çoğunluğu (%63,5) AK Parti’nin kapatılmasına olumsuz bakarken, %25,1’lik bir kesim olumlu bakmaktadır.

LİDERLERİN KARNE NOTU

Başarı notu sıralamasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ilk sırayı aldı. Araştırmaya katılanların Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzına verdikleri not ortalaması 10 üzerinden 7.2 çıktı. Gül'ü 10 üzerinden 6.3 karne notuyla ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan takip etti.

Vatandaşların CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a 4.8 ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ise 3.6 puan verdiği görüldü.

Bu oy oranlarıyla muhalefet liderleri sınıfta kaldı. Araştırmaya katılanların en çok güvendiği kurumun birinci sırasında Ordu yer alırken, bunu sırasıyla emniyet teşkilatı, cumhurbaşkanlğı makamı, yargı, Anayasa Mahkemesi ve Başbakanlık izledi.