BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  SPOR

Bu iddia ortalığı karıştıracak

Futbol Federasyon'unda büyük ihmal iddiası. Bu büyük hata farkedilmeseydi üç büyükler hiçbir turnuvaya katılamayacaktı!

Abone ol UEFA'nın, Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıyla, geçen sezon Avrupa kupalarında mücadele eden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın, kupalara katılmaları için mali kriterler bakımından gerekli olan kulüp lisans kriterlerine sahip olmadıkları ortaya çıktı.

Futbol Extra dergisinin temmuz ayı sayısında, belgeleriyle birlikte yapılan haberde, bu durumun, UEFA tarafından sonradan yapılan bir inceleme sonrası tesadüfen ortaya çıktığı ve kriterlere uymadıkları halde lisans vererek 3 kulübün kupalara katılmalarını onaylayan Türkiye Futbol Federasyonu'nu 200 bin İsviçre Frangı cezaya çarptırdığı belirtildi.

UEFA'nın, Türkiye'ye gönderdiği beş sayfalık gerekçeli kararında, lisans yönetmeliklerinin uygulanması hususunda federasyonun görevini yerine getirmediği ve UEFA müsabakalarını riske sokabilecek muhtemel bir duruma yol açtığının bildirildiği kaydedildi.

Futbol Federasyonu'nun, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği bu karara itiraz için Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurma kararı aldığı da ifade edildi.

UEFA Disiplin Kurulu Başkanı Thomas Part imzasıyla gönderilen yazıda, Futbol Federasyonu'nun, 2007-2008 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele eden 3 kulübe lisans vermemesi gerektiği halde görevini ihlal ederek UEFA kupalarını riske sokabilecek muhtemel bir durumu meydana getirdiğinin vurgulandığı belirtildi.