BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Tuzla festivalinde yok yok

Tuzlalılara bir hafta boyunca renkli günler yaşatan 8. Tuzla Festivali muhteşem bir konser ve havai fişek gösterisiyle bitti.

Abone ol

Deniz etkinlikleri kapsamında 25 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde yok yoktu.

Konserler, uluslar arası halk oyunu gösterileri, jet ski- su kayağı gösterileri, kürek ve kano yarışları, lazer ışık- havai fişek showu, Tuzla gölü balık tutma ve yüzme yarışmaları Tuzlalılara ve festival misafirlerine unutulmaz bir hafta yaşattı.Sıcak yaz akşamları bir birinden güzel şarkıların söylendiği konserlere ev sahipliği yaptı.Tuzla Belediyesi düzenlediği festivalle Tuzlalıların her gününe bir başka güzellik kattı.

Coşkunun doruklara çıktığı etkinlikler, festivalin son günü Kabotaj Bayramının kutlanmasıyla devam etti.Tuzla Sahilinde Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü’nün kano yarışlarını ve bu yarışların ödül törenine gerçekleşti.Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin de katıldığı ödül töreninde, yarışmaların birincilerine madalyaları ve hediye olarak altınları verildi.Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadığını belirten Başkan Demirci, “ Tuzlayı Dünyaya tanıtmak,Dünyayı Tuzla’ya getirmek için çalışıyor, çocuklarımıza, gençlerimize deniz kültürünü, sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz.İnşallah amacımıza ulaşmışızdır.” dedi.

Ödül töreninin ardından halk oyunları gösterileriyle başlayan festivalin final konseri start aldı.Ünlü sanatçı Berdan Mardini şarkılarıyla Tuzlaları kimi zaman hareketlendirdi,kimi zaman da hüzünlendirdi.Sanatçının şarkılarına 10 bin Tuzlalı eşlik etti.Festivalin kapanışı deniz üzerine kurulan su perdesi üzerinde gerçekleştirilen muhteşem bir lazer gösterisi ve havai fişek gösterisiyle yapıldı.