BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  POLİTİKA

Sezer Ecevite diklendi

DSP'de ipler koptu. Ecievit-Sezer arasındaki köprü yıkıldı. Ecevit'in kelle alma girişimine Sezer'den hamle geldi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Rahşan Ecevit'in DSP lideri Zeki Sezer'i açıkça hedef almasından sonra başlayan gerilimde son perde. Rahşan hanım Sezer'in istifa edeceğini duyurdu Sezer'den jet yanıt geldi: "Bir yere  gitmiyorum."

Geçen hafta Oran'daki zirvede Ecevit'in Sezer'in politikalarını eleştirmesi bardağı taşırdı.İkili arasındaki soğuk savaş medya aracılığıyla devam etti. Bugün ''Rahşan Ecevit'in Örgüte Mesajı'' başlığıyla yayınlandı. Bu açıklamada, "Zeki Sezer'in istifa edeceğini kendisine söylediği" ifadesi partiyi karıştırdı. 

KENDİSİ İSTİFA EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Zeki Sezer'in aldığı bu kararı milletvekillerine ilettiğini belirten Rahşah Ecevit,


"Yaşananlar bundan ibarettir.  Sayın Sezer'i istifaya ben davet etmedim. Kendisi edeceğini söyledi, ben de ilk defa itirazda bulunmadım. İstifadan vazgeçtiğini de gazetelerden okudum. Genel başkanlık için kimseyle görüşmedim, kimseyi önermedim, kimseyi ima etmedim. Adaylar çıkar, ben de sade bir üye olarak oyumu kullanırım" dedi.

"SEZER İSTİFA ETTİ" SÖZÜ KÜLLİYEN YANLIŞTIR

İşte bu açıklamadan sonra Zeki Sezer geri adım atmadı ve Rahşan Ecevit'e meydan okudu. Sezer, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Rahşan Ecevit'in yaptığı açıklamadaki bir cümlenin ''yanlış anlaşıldığını'' ifade etti. Sezer, şöyle konuştu:

ZORLUKLAR OLACAK AŞMAK GÖREVİMİZ

''Benim istifa ettiğimle ilgili bazı yorumlar, basınımızda bazı değerlendirmeler, televizyonlarımızda da alt yazılar geçti. Bu kesinlikle doğru değildir. Ben siyasete hizmet için girdim. 20 yıldır siyasetin her kademesinde görev yaptıktan sonra bugün genel başkanlık görevini sürdüren bir kişiyim. Bütün zorlukları, sıkıntıları aşarak buraya geldim. Zorluklar olacak, aşmak görevimiz, kararlıyız, aşacağız.

Sayın Rahşan Ecevit'in o açıklamasından anlaşılan 'Zeki Sezer istifa etti' sözü külliyen yanlıştır. Hiçbir şekilde istifa etmedim, bunu ima dahi etmedim. Ancak, siyasette bir istifa mekanizması olduğunu bilirim, o istifa başarısızlık sonucunda olmalı, eğer Türkiye'de siyaset görevini doğru yapacaksa.''