BIST 10.231
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.475,61
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğrafa dikkatli bakın

Bu fotoğraf karesi hayata dair! Emniyette selam durulup, kapıya kadar uğurlanan Tolon yıllar sonra aynı yerde ama bir farkla!

Abone ol

1. Ordu Komutanı olduğu dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne görevli olarak ya da ziyarete geldiği zaman kapıda Celalettin Cerrah tarafından tören ve selamla karşılanıp, ziyaret bitiminde kapıya kadar uğurlanan Tolon Paşa, şimdi darbe planı yapmakla suçlanıyor.

Hurşit Tolon'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesindeki C Blok'ta bulunan Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandığı ve çok önemli zanlılar için hazırlanan tek kişilik klimalı bir VİP hücrede tutulduğu belirtildi.

Emeklilik önces 1. Ordu Komutanı olarak Celalettin Cerrah'a veda ziyaretinden bulunan orgeneral Hurşit Tolon sıcak bir ilgiyle karşılanmış, girişte karşılama mangasını selamlamıştı.

Orgeneral Tolon, basına kapalı olarak yaklaşık 40 dakika Cerrah ile görüştükten sonra yine Cerrah tarafından emniyetten uğurlanmıştı.
2005'in 15 ağustos günü bu görüntülerin kaydedilmesinin üzerinden 3 yıl geçti.

Emekli orgeneral Hurşit Tolon bu kez çok farklı bir nedenle, Ergenekon soruşturmasının şüphelisi olarak yine İstanbul Emniyetinde bulunuyor.