BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,10
ALTIN 2.473,72
HABER /  POLİTİKA

Çiçekten son dakika kozu

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı AK Parti'ye can simidi oldu. Cemil Çiçek işte bu ayrıntıyı delil olarak sundu.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Anayas Mahkemesi'nin Hak ve Özgürlükler Partisi’nin (HAK-PAR) kapatılmasını reddetmesi AK Parti'ye dayanak oldu.

Gerekçeli kararda "açık ve yakın tehlike oluşturmadığı sürece siyasi partilerin söylemlerinin ifade özgürlüğü içinde kalır" ifadesi Cemil Çiçek'in sözlü savunmasına girdi.

ÇİÇEK ÖRNEK GÖSTERDİ

Bugün Anayasa Mahkemesi’ne sözlü savunmasını veren AK Parti, HAK-PAR hakkında açılan kapatma davasının reddedilmesiyle ilgili, 1 Temmuz Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayınlanan ‘gerekçeli kararı’ gerekçe gösterdi.  AK Parti hakkında açılan kapatma davasının hukuki temelinin kalmadığını öne sürdü.

HER ŞEYE BOYUN EĞEN MİLLETVEKİLİ TİPİ

Sözlü savunmanın en ilginç noktalarından biri de iddiaların sahibi Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya ile ilgili olan bölümdü. AKP, Başsavcının herşeye boyun eğen bir milletvekili tipi istediğini ancak bunun ancak savcının hayalinde yaşayabileceği kaydedilerek "Ancak gerçek dünyada böyle şeyler olmaz" denildi.

TRAVMA BU DAVAYA KONULAMAZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın "Cumhuriyet devrimleri halkta travma yarattı" sözlerinin dün Başsavcı tarafından Anayasa Mahkemesi'nde gündeme getirilmesine de değinildi. Bu sözlerin davaya eklenmesinin usule aykırı olduğu belirtilerek "Dava açıldıktan sonra ortaya çıkan yeni unsurlar, koşullar uygunsa yeni bir dava konusu olur" denildi.