BIST 10.320
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.465,06
HABER /  GÜNCEL

Eruygura destek eylemi

Şener Eruygur'un gözaltına alınmasını ADD üyeleri İstanbul Emniyeti önünde protesto etti.

Abone ol

Vatan Caddesi’ndeki emniyet binası önünde bir araya gelen ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın da aralarında bulunduğu grup, Şener Eruygur’un posterlerini açarak, “Başkanım buradayız, hep yanındayız”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan attılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ali Ercan, emekli Orgeneral Eruygur’un haksız bir kararla gözaltına alındığını belirterek, insanların suçsuzluğunu kanun önünde kanıtlama hakkının ihlal edildiğini savundu.

Önde gelen demokrat, Atatürkçü ve aydın kişilerin gereksiz yöntemle gözaltına alındıklarına tanık olduklarını söyleyen Ercan, Şener Eruygur’un kaçma ve izini kaybettirmesi düşünülemeyecek tanınmış bir kişi olduğunu söyledi.

ERUYGUR, ADLİYEYE YARIN SEVK EDİLEBİLİR

ADD Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Kazım Arslan da sorguda olan herkesin susma hakkı bulunduğunu hatırlatarak, “Eruygur’un da büyük bir ihtimalle emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanacağını sandığını” belirtti.

Gazetecilerin “Eruygur’un adliyeye ne zaman sevk edileceğini” sorması üzerine ise Arslan, avukatlardan aldıkları son bilgiye göre, yarın saat 07.00’ye kadar gözetim süresinin devam edeceğini ifade ederek, bu sürenin ardından gönderilebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Beyaz da “Yurtseverim, Atatürkçüyüm, Müslümanım, Türküm. O nedenle de buradayım. Türk Silahlı Kuvvetlerine 50 yıl hizmet eden, memlekete 50 yıl güvenlik hizmeti veren bir insanın yakalanması benim vicdanımı yaraladı. Bunu kınamak için buradayım” dedi.