BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.467,14
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon tansiyonları zıplattı

Ergenekon sanıkları birer birer hastanelik oluyor. Kuddusi Okkır, komaya girerken Sinan Aygün'ün tansiyonu yükseldi.

Abone ol

Ergenekon sanıkları için gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı. Bu arada Ergenekon sanıklarından Kuddusi Okkır, komalık olurken, Sinan Aygün'ün tansiyonu yükseldi.

Ankara'da gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün'ün dün gece tansiyonu 19'a fırladı. Tansiyonun yükseldiğini söylemesi üzerine polisler, Aygün'ün tansiyonunu düşürmek için getirtilen ilaçları kullanmasına izin verdi. Öte yandan Soruşturma kapsamında 24 Haziran 2007'de tutuklanan Kuddusi Okkır, bir süre önce sağlık sorunları dolayısıyla tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Okkır hakkında bu süreçte hazırlanan detaylı sağlık raporu soruşturmayı yürüten savcılığa gönderildi. Hazırlanan raporu inceleyen savcılık da Okkır'ın tahliyesi için nöbetçi mahkemeye başvurdu.

Başvuruyu inceleyen Beşiktaş'taki nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi, sağlık sorunları nedeniyle Okkır'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliyesini kararlaştırdı. Okkır'ın halen söz konusu hastanedeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Eşi: "Koma halinde geri verdiler"
Milliyet'in haberine göre Okkır'ın eşi Sabriye Okkır tahliye kararına sevinemediğini söyledi. Okkır, "Eşim kanser, beynine sıçramış. Destek ünitesine bağlı olarak yaşatılıyor. Vücudu hiçbir tedaviyi kabul etmiyor. Şu an komada ve bilinci 25 gündür tamamen kapalı" dedi.