BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.470,19
HABER /  POLİTİKA

Balkalı yerin dibine soktu

AK Partili Fırat, sözü dolaştırmadan Baykal'a yüklendi ve "hadi başka, kapıya sana buradan iş çıkmaz" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan Baykal'a ağır eleştiri. Gün boyu sessizliğini koruyan AK Parti, Baykal'ın iki gündür sürdürdüğü eleştiri bombardımanına akşam saatlerinde cevap verdi.

İşte Fırat'ın, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısından bazı bölümler:

"Herkes kendi işini yapmalıdır. Biz iktidar partisi olarak, sorumluluğumuzun farkındayız. Devam eden savcılık soruşturması kapsamında, mahkeme kararıyla bazı kişilerin gözaltına alınmasını siyasi malzeme yapmaya çalışıyorlar. Örneğin bugün Baykal! Sayın Baykal'ın telaşını anlayamıyoruz. Sizce, kanunlar bazı hallerde ve bazı kişilere mi uygulanır. Bazıları gözaltına alınır bazıları alınamaz mı? Hani siz hukukun üstünlüğüne inanıyordunuz? Neden kendinizi devletin savcısı yerine koyuyorsunuz. Neden siz savcının terör örgütü kurmakla suçladığı kişileri siz aklamaya çalışıyorsunuz? Gözaltına alınanlar için adil bir yargılama talep edersiniz. Bunu sonuna kadar destekleriz. Siz neden onların avukatlığını üstlenmeye çalışıyorsunuz bunu anlamıyoruz.

"Hadi başka kapıya"
Biz AK Parti olarak görüşümüz açık. Aksi ispatlanmadıkça herkes suçsuzdur. Ama siz buna rağmen Sayın Genel Başkanımızı akla hayala gelmedik iftiralar atıyorsunuz. Provakasyon yapmak için fırsat kolluyorsunuz ama malzeme bulamıyorsunuz. Sayın Baykal, boşuna beklemeyin, buradan size iş çıkmaz! Size tek söyleyeceğimiz vardır o da hadi başka kapıya.

Biz adaletten, hukuktan ve demokrasiden yanayız. Adaletin kararı ne olursa olsun bu pozisyonumuzu koruyacağız. Sanki gözaltı işlemleri, siyasi bir kararla yapılmış gibi gösteriliyor. Sanki zanlılar terör örgütü kurmakla değilde hükümete muhalefet yaptıkları için gözaltına alındılar. Yani böyle bir şey olur mu? Demokrasilerde, yasa dışı yollarda muhalefet yoktur; olamaz. Anayasa ve yasalar muhalefeti de bağlar. Hukuk dışı hareket eden varsa kimin ne olduğuna bakılmadan hukuk gereğini yapmak zorundadır."