BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

Sarızeybekten müthiş iddialar

E. Albay, Sarızeybek ilk kez konuştu. Sarızeybek'e göre operasyon büyüyecek ve bakın kimlere kadar uzanacak;

Abone ol

İNTERNETHABER

Ankara'da yürütülen çok gizli bir operasyonun şifrelerini 'Ya Gazi Paşa Duyarsa' adlı kitabında yayınlayan Emekli Albay Erdal Sarızeybek'ten müthiş iddia.

Sarızeybek, operasyonun yüksek rütbeli muvazzaf askerlere ve medya patronlarına kadar uzanacağını iddia etti.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, ağız değiştirdi. Orgeneral Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanı olduğu 2003'ün Eylül'ünde başlayan süreci anlattığı kitabı "Ya Gazi Paşa duyarsa"da  Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kendisine hakaret ettiğini yazan Sarızeybek bu kez, Ersöz ve Eruygur paşaları gözaltına alınmasını hukuka aykırı buldu ve savcıyı tarafsızlığını yitirmekle suçladı.

Katıldığı televizyon programında konuşan Sarızeybek şunları söyledi: 

Bir kere operasyona Ergenekon isminin verilmesi hukuki değil. Adalet Bakanlığı'nın böyle bir uygulaması yok. Ergenekon ismi verilerek; terör, şiddet ve Türk tarihi bir araya getirmiştir. Bu, ABD askerlerini Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesiyle aynıdır.

Ulusalcılığın da tehdit olarak önümüze sunulması; ayrı bir çelişkidir. Polisin öyle bir yetkisi yoktur. Böyle bir yetki sadece Milli Güvenlik Kurulu'na bırakılmıştır. 

"Gözaltı sırası generallerde"
Bir yıldan beri, bu soruşturma sürdürülüyor. Bir yıldan sonra, kamuoyundan da gelen baskıyla dediler ki soruşturmayı tamamladık. Soruşturmayı tamamladığınızı söylediğiniz andan itibaren; bakıyorsunuz tekrar gözaltılar yaşanıyor. Bunun anlamı nedir biliyor musunuz? Olayı muvazzaf (halen görev yapan asker) generallere götürecekler. Güya, sözde Ergenekon soruşturması sürdürülüyor demektir. Demekki siz soruşturmanın ucunu açık bırakıp, gözaltılara devam edeceksiniz demektir.

Mehmet Ali Birand'a tepki
Mehmet Ali Birand diye bir spiker, Osman Öcalan'ın düğün resimlerini yayınladı. Osman Öcalan, PKK'nın iki numaralı askeridir. Siz nasıl medya grubusunuz ki askerlerimizin katilini gösteriyorsunuz. Ergenekon, Amerikan ve İsrail'in Büyük Ortadığı Projesi kapsamında; Türk silahlı kuvvetlerinin direncini kırmak, onurunu ayakları yerine almak ve toplumu etkisiz bırakarak İran'a müdahalesini sağlamaktadır.

"Önce küçük rütbeli askerler"
Küçük rütbeli bir muazzaf askeri; yani yüzbaşı gibi rütbeli bir askeri gözaltına aldıktan sonra toplumun tepkisini azaltacaklar. Daha sonra da TSK'nın muvazzaf paşalarına yönelecekler. Biz bu filmi izledik aynen böyle olacak.