BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Bir general daha gözaltında

Ergenekon'da gözaltı dalgası sürüyor. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli olan Tuğgeneral de gözaltında.

Abone ol Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli olan Tuğgeneral Kadir Ali Esener de Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

ERUYGUR'LA BİR DÖNEM ÇALIŞMIŞTI

Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’la bir dönem birlikte çalışan emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener’in de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

YAŞ'I BEKLEMEDEN İSTİFA ETTİ

Esener, adını 2006 Ağustos Şurasını beklemeden Şubat ayında yaptığı istifasıyla duyurmuştu.

Emekli orgeneraller Aytaç Yalman ve Şener Eruygur’un Genel Komutanlığı döneminde Jandarma’nın MGK raporlarını hazırlayan Tuğgeneral Kadir Ali Esener, 30 Ağustos’taki YAŞ’ı beklemeden istifa etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekliye ayrılan emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan emekli olan Şener Eruygur’a yakınlığı ile tanınan Esener, 2004’de terfi ettirilmeyince Jandarma’nın ‘stratejik’ birimi sayılan Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı’ndan alınmış ve Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı’na atanmıştı.

İKİ DÖNEM TERFİ ALAMADI

Geçen yılki YAŞ’da da terfi ettirilmeyen Esener’in ikinci kez görev süresi uzatılmıştı. Esener’in, Aytaç Yalman ve Şener Eruygur’a yakınlığı nedeniyle terfi ettirilmediği TSK kulislerine yansımıştı. Aynı şurada Esener’in iki devre arkadaşı Tayfun Yıldız ile Osman Eker, tümgeneralliğe terfi ettirilmişti. İki yıldır Aydın’da görev yapan Tuğgeneral Esener, 30 Ağustos’ta toplanacak YAŞ’ı beklemeden ‘istifa’ dilekçesini faksladı. İstifası kabul edilen Esener emekliye ayrıldı. Yerine ise Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Faik Canpolat atandı. (Hürriyet)