BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

Tekinden Topbaşa sert tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP’yi eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a sert çıktı.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’den Kadir Topbaş’a sert tepki:
“Sen önce su havzalarındaki 24 bin kaçak yapının hesabını ver”
“İzmir’in suyu arsenikli diyorsun, Melen suyunu arıtmadan İstanbul’a getiriyorsun”

“Medical Park’ın gizli ortakları kim açıklayın”

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, su sempozyumu düzenledikleri için Başbakan Erdoğan’ın ardından CHP’yi eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da sert çıktı.

“Sen önce su havzalarındaki 24 bin kaçak yapının hesabını ver” diyen Gürsel Tekin şunları söyledi: “Ben sana İstanbul’u soruyorum sen kalkmış İzmir’i söylüyorsun. İzmir’i bırak İstanbul’a gel. Önce yaşadığın kentin, yönettiğin kentin neresi olduğunu öğren. Ona göre konuş. Sana ne İzmir’in suyundan. Oranın yöneticileri var, halkı var. Eğer orada bir sıkıntı, bir şikâyet varsa, onun cezasını İzmirliler verir. Sen İstanbul’a bak. Senin eski İSKİ Genel Müdürü’nün söylediği su havzalarındaki 24 bin kaçak yapının hesabını ver. Senin meclis üyelerin, milletvekillerin, ilçe ve belde başkanların İstanbul’un suyunu bitiren bu binaları dikerken sen nerede uyuyordun. İzmir’de mi?”

Melih Gökçek’in Ankara’nın arsenikli suyunu soranlara İzmir’i göstererek topu taca attığını hatırlatan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin; Kadir Topbaş’ın da İstanbul’un suyunu soranlara İzmir’i söylemesinin İstanbul Belediye Başkanı’na yakışmadığını söyledi.

Su savaşları
CHP İstanbul olarak kenti bekleyen en büyük sorun olan su kaynakları ve susuzluğa dikkat çekmek için su sempozyumu düzenlediklerini belirten Gürsel Tekin şunları şöyle devam etti:

“3 gün boyunca Türkiye’nin en önemli bilim insanları su ile ilgili son bilimsel verileri ortaya koydu. Bizimi amacımız siyaset yapmak değil, kentin en önemli sorunuyla ilgili bilimsel bir çalışmayı ortaya koymaktı. Nitekim bu sempozyum İstanbullular ve bilim dünyası için önemli bir çalışma oldu. Kaldı ki düzenlediğimiz sempozyuma bazı AKP’li belediye meclis üyeleri de bilim adamı kimlikleri ile katılıp görüşlerini sundular. Biz isterdik ki bu sempozyuma İSKİ’den, DSİ’den katılanlar da olsun. Çünkü tüm dünya biliyor ki 21. Yüzyılın en önemli silahı su olacak ve ileride çok büyük su savaşları yaşanacak. Bunu anlamayan iki kişi ne yazık ki Başbakan Erdoğan ile onun çırağı Kadir Topbaş oldu.”

Yeni sempozyumlara davet
CHP olarak bilime ve bilimsel çalışmalara değer verdiklerini belirten Gürsel Tekin, “Su sempozyumunun ardından, İstanbul’un diğer önemli sorunları olan trafik-ulaşım, deprem, güvenlik ve kentsel dönüşüm konularında da sempozyum hazırlıklarımız sürüyor. Şimdiden Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş’ı davet ediyorum. Lütfen ajandalarının “unutulmaması gerekenler” bölümüne kaydetsinler de sonra bize kızmasınlar” dedi.

Bir kez daha hodri meydan
AKP’ye yönelik ‘İstanbul’da yaşanan imar yolsuzluklarını, yağmayı ve talanı halkın huzurunda tartışma” çağrısını yineleyen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin sözlerini şöyle tamamladı: “Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş, su sempozyumu düzenlediğimiz için CHP’ye kızacaklarına aylardır yaptığım çağrılara cevap versinler. Ankara’nın arsenikli suyunu soranlara “İzmir” diyerek dalga geçen Melih Gökçek, devlete kaç milyar dolar borç takmış. Hangi imar yolsuzluklarına imza atmış onu açıklasın. Kadir Topbaş da İstanbul’un su havzalarındaki kaçak yapıların kimlere ait olduğunu açıklasın. Başbakan Erdoğan’ın büyük bir gösterişle açılışını yaptığı Medical Park’ın sahiplerinin kimler olduğunu açıklasın. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin olarak, AKP’nin bu üç silahşoruna bir kez daha sesleniyorum. Yüreğiniz yetiyorsa, istediğiniz zaman ve yerde istediğiniz televizyon ekranında karşıma çıkın İstanbul’u tartışalım. Hodri Meydan.”