BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  SPOR

Kadroları Terim kurmamış

Fatih Terim'i boş yere eleştirmişiz. Portekiz ve İsviçre onbirini meğer o kurmamış.

Abone ol

Fatih Terim'i yerden yere vurduk turnuva başında. Ancak madalyonun öbür yüzü çok farklıymış. biliyor muusunuz? Portekiz ve İsviçre ilk onbirinin kadrosunu meğer yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin kurmuş.

Bu ilginç ve bir o kadar önemli ayrıntıyı milli takımı İsviçre'de takip eden Mehmet Demirkol aktarıyor. Terim'in yardımcılarını dinlemesi açısından da düşünülmesi gereken bir konu. Yazar Demirkol'dan kadroların hikayesini dinliyoruz:

-(...)Fatih Terim’in yardımcıları ona fikir vermiyor, müdahale ya da itiraz edemiyor, dolayısıyla fikir gelişmiyor.
Bu doğru mu?
Peki, İsviçre karşısına çıkan, hani Gökdenizli, Tümerli kadroyu Terim değil yardımcıları yaptı desem. Fatih Terim’in Portekiz maçından sonra rakibin analizini yapmakla görevlendirdiği Metin Tekin, Oğuz Çetin ikilisinin İsviçre’nin kalabalık çıkışlarda savunma kanatlarında boşluklar bıraktığını, bunu değerlendirmenin yolunun ise Arda, Tuncay ama öncelikle Gökdeniz Karadeniz’i sahaya sürmek olduğunu Terim’e ilettiklerini söylesem. Tabii Emre Belözoğlu’nun yokluğunda Tümer Metin’in de mutlaka oynaması gerektiğinin söylendiğini.
Ve bu planın kafasına yatıp Terim’in de ‘tamam’ dediğini.
Nereden mi biliyorum? Siz tersi olduğunu nereden biliyorsunuz?
Yine yardımcıların Terim’in ABD’den getirttiği fizyoterapist (eski bir futbolcu ve Alman Milli Takımı’nın 2006’daki fizik seviyesinin yaratıcısı) Scott Piri’ye karşı çıktıklarını, açık bir dille bunu Terim’e aktardıklarını söylesem.
Tümer’in başından bu yana Terim’in yardımcıları tarafından ısrarla önerildiğini söylesem.
Ve bir dolu örnek...
Terim’in yardımcıları konuşuyor, kendi doğrularını aktarıyor ve Terim de aklına yattığında bunları uyguluyor.