BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kürt sorununa farklı bakış

Abant Platformu Kürt sorununu masaya yatırıyor. Fikir adamları ve adakedisyenler konuyu enine boyuna tartışacak.

Abone ol

Türkiye'nin fikir dünyasına yön veren ve yaşanan sorunlara çözüm önerileri getiren Abant Platformu, 'Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' başlığıyla bugün toplanıyor.

4-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 17. toplantıda Kürt sorunu farklı yönleriyle ele alınacak.

"Kürt Sorunu: Tarihî Arka Plan, Ortak Miras ve Geleceğin Keşfi" ve "Dünya Pratiği: Karşılaştırmalar ve Modeller, Geçmişin Muhasebesi, Arayışlar ve Çözümler" konulu toplantının düzenleme kurulunda gazeteci yazar Ali Bulaç, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Dr. Ümit Kardaş, Altan Tan ve Abant Platformu Genel Sekreteri Salih Yaylacı yer alıyor. Türkiye'nin uzun yıllardan beri üzerinde durduğu Kürt sorununa farklı bakış açılarıyla çözümler aramak için toplanacak olan Abant Platformu'na 150 civarında fikir adamı katılacak.

Haşim Haşimi, Abdülmelik Fırat, İhsan Dağı, Cevat Öneş, Kemal Sayar, Müfit Yüksel, Mustafa Karaalioğlu, Naci Bostancı, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Ümit Fırat, Şahin Alpay, Levent Köker, Bejan Matur, Bekir Berat Özipek, Cengiz Çandar, Sezgin Tanrıkulu gibi isimler toplantıda görüş bildirecek.

Platform Başkanı Prof. Dr. Mete Tunçay'ın açış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak toplantı, 4 ana oturum ve bir kapanış olmak üzere 5 oturum şeklinde düzenlenecek. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Naci Bostancı'nın yapacağı ilk oturumda "Tarihî Arka Plan, Ortak Miras ve Geleceğin Keşfi" konusu tartışılacak. Ardından da "Dünya Pratiği: Karşılaştırmalar ve Modeller", "Geçmişin Muhasebesi", "Arayışlar ve Çözümler" konuları gündeme gelecek.

Prof. Dr. Eser Karakaş, Prof. Dr. Mehmet Altan ve Mustafa Karaalioğlu'nun da oturum başkanlığı yapacakları ve iki gün sürecek toplantıda Ali Bulaç, Sadık Yalsızuçanlar, Necdet Subaşı, Prof. Dr. Levent Köker, Dr. Şahin Alpay, Doç. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Ümit Fırat, Mustafa Akyol ve Altan Tan tebliğlerini sunacak. Toplantı 6 Temmuz'da 10.00-11.00 saatleri arasında yapılacak kapanış ve değerlendirme oturumuyla sona erecek.