BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  POLİTİKA

Karar sonrası beyaz geceler

Anayasa Mahkemesi üyeleri, AKP Kapatma davasında kararı verecek ve tatile çıkacaklar. Peki nereye gidecekler?…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Adli tatil kapsamında olmayan Anayasa mahkemesi üyeleri, bu yaz AKP kapatma davasında karar verdikten sonra tatile çıkacaklar. Planlanan gezi Belarus’a.

Mahkeme üyeleri, tatile daha önce çıkmayı planlıyordu. Ancak, AKP kapatma davasındaki takvim, tatil takvimi ile çakışınca, tatil ertelendi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, gezi planı ile ilgili olarak; ''Bu işler bitmeden kimse bir yere gitmeyecek'' derken, gezi takviminin değiştiğine işaret etti.

Edinilen bilgilere göre; Mahkeme üyeleri Belarus gezisine çıkacaktı. Ve gezi  Ağustos başındaydı. Ancak, 4 haftadan önce mahkemenin bir karar toplantısı yapması mümkün görülmüyor. Bu durumda, Ağustos ayı ortasında karar için toplanacak mahkeme üyeleri, kapatma davasıyla ilgili kararını verdikten sonra bu geziye çıkabilecek…

Ancak takvim değişikliğinin gezinin yönünü ve süresini de değiştirip değiştirmeyeceği belirlenemedi. Mahkeme üyelerinin, Belarus gezisinin takvimini karar sonrasına alıp, geziyi gecikmeli de olsa gerçekleştirmesi bekleniyor.