BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88

Nihal Olçok kimdir eşi Erol Olçok'tan boşandı mı?

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan ünlü reklamcı Erol Olçok'un eski eşi Nihal Olçok siyasete girdi peki kimdir Nihal Olçok?

Nihal Olçok (Süleymanoğlu), 1993 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte çalışan, ve AK Parti'nin unutulmaz reklamlarına imza atan Erol Olçok'un eski eşidir.

Nihal Olçok 1998 yılında Erol Olçok ile dünya evine girdi. Çiftin evlilikleri 2013 yılında bitti. Anlaşmalı olarak Erol Olçok'tan boşanan Nihal Olçok'un boşanmaları 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleşti.

Çiftin çocukları şehit Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursun'un velayeti Erol Olçok'a verildi. Erol Olçok'un 15 Temmuz'da şehit olmasının ardından çocukları Cahar Şamil ve Emir Dursun vasiliğini amcaları Cevat Olçok aldı. 

15 Temmuz’da oğlunu ve eski eşini şehit veren Nihal Olçok, “Şehitoğlu Şehit” adlı kitabını yayınladı.

Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok 15 Temmuz darbe girişimine direnmek için köprüdeki gösterilere katılmıştı. Olçok ve oğlu FETÖ mensupları tarafından şehit edilmişti. FETÖ davaları sebebiyle AK Parti'ye yönelik ağır eleştirilerde bulunan Nihal Olçok, Ahmet Davutoğlu'nun yeni kurduğu partiye katıldı. 

Nihal Olçok'un soyadı

Nihal Olçok 2013 yılında boşandıktan sonra 30 Kasım 2016'ya kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullandı. Eski eşinin şehit olmasının ardından mahkeme kararıyla tekrar Olçok soyadını kullanmaya başladı. Olçok ailesi Nihal Süleymanoğlu'nu Davutoğlu'nun parti ekibine katılınca 'soyadlarını' kullanmasına rızaları olmadığını bir açıklama ile duyurdu.