BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  SPOR

Napolinin hedefi yeni Maradona

Efsanevi oyuncuları Maradona'nın veliahtı kabul edilen genç Messi için Napoli kulübü değil ama halkı harekete geçti..

Abone ol

İspanya'nın FC Barcelona kulübünde oynayan ve futboluyla dünyaca ünlü eski futbolcu Maradona'ya benzetilen Lionel Messi için İtalya'nın Napoli kulübünün, gerçekleşmesi çok zor bir atağa geçtiği belirtildi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, kulüp olarak tarihindeki en büyük başarıları 1987-1991 yılları arasında Maradona'nın oynadığı dönemde yakalayan Napoli'nin, futbol dünyasının gelecekteki yıldızı yeni Maradona olarak gösterilen 20 yaşındaki Messi'yi transfer etmek için para toplama kampanyası başlattığı duyuruldu.

Maradona ile yakaladıkları 2 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası başarılarını Messi'yi transfer ederek bir daha yaşamak isteyen Napoli kulübü, internette başlattığı ''Messi operasyonu''nda kulübün tişört ve şortundan oluşan bir paketi taraftarlara satmaya başladı.

Yaklaşık 3 milyon taraftarı olduğu belirtilen Napoli'nin 35 avroya sattığı paketi herkesin alması halinde 105 milyon avroya ulaşılabileceği, Messi'nin transfer edilmesinin 150 milyon avroya malolacağı savunularak, ''Sonuçta her şey bir hayal'' denildi.

İtalya'da şu anda 2. ligde mücadele eden, ancak sezon sonunda 1. lige çıkma olasılığı çok yüksek olan Napoli, hiçbir zaman Maradona'yı unutmamış ve en zor anında bile Arjantinli futbolcuya destek vermişti.