BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  DÜNYA

Merkel Malatya vahşetini kınadı

Merkel, ''Bu tür vahşi cinayetleri mümkün kılan ortamın yaratılmasını önlemek için her türlü çaba harcanmalı'' dedi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Münchner Merkur gazetesinin yarınki sayısında yer alan demecinde, Türkiye'de Hristiyanlara yönelik ''kabul edilemez hoşgörüsüzlükten'' söz etti ve bundan dolayı endişe duyduğunu belirtti. Merkel, ''Bu tür vahşi cinayetleri mümkün kılan ortamın yaratılmasını önlemek için her türlü çaba harcanmalı'' dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili açıklamasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Merkel, Türk hükümetinden, ''Hristiyanlığa ve diğer dinlere karşı hoşgörüsüzlüğe hiçbir şekilde fırsat vermemek için kararlı bir tutum sergilemesini'' istedi.

Bu olayın Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerine hiçbir etkisi olmayacağını ifade eden Merkel, müzakerelerin bugüne kadar olduğu gibi ''ucu açık'' sürdürüleceğini kaydetti.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Edmund Stoiber ise, partisi tarafından Münih kenti yakınlarındaki Germering kasabasında düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB üyeliğine bir kez daha karşı çıkarak, ''Türkiye ile ortaklığa 'evet', tam üyeliğe açık bir şekilde 'hayır' diyoruz'' diye konuştu.