BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  SPOR

MotoGPde zafer Stonerın

MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde zafer Ducati Marlboro takımının Avustralyalı sürücüsü Casey Stoner'ın oldu.

Abone ol

MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde zafer Ducati Marlboro takımının Avustralyalı sürücüsü Casey Stoner'ın oldu.

Yarışa 4. sırada başlayan Stoner, ilk turda Valentino Rossi'den liderliği alıp, 42.02.850'lik derecesiyle birinci oldu.

Honda Gresini takımından İspanyol Toni Elias, 42.09.057 ile ikinci olurken, Stoner'ın takım arkadaşı İtalyan Loris Capirossi, 42.10.952 ile üçüncü sırayı elde etti.

ÖDÜL BAKAN ŞAHİN'DEN

Yarışta birinci olan Casey Stoner'a ödülünü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi.

Şahin, Ay-Yıldız şeklindeki kupayı Stoner'a vererek, birinciliği için kendisini tebrik etti. Gençlik Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay da yarışta ikinci olan Toni Elias'a kupasını verdi.
Sürücüler kupa töreni sonrası şampanya patlatarak, podyum başarılarını kutladı.

MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde birinci olan Avustralyalı sürücü Casey Stoner, yarış boyunca yanlış bir hamle yapmadığını ve birinci olduğunu söyledi.

Stoner, yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında yarışın başlangıcının kendisi için tuhaf olduğunu belirterek, ''Çünkü önce birkaç tur tam istediğim şeyleri yapamamıştım. Valentino Rossi hemen peşimizdeydi. Birkaç tur boyunca kendimi frenlemek durumunda kaldım. Lastikler çok iyiydi. Yanlış bir şey yapmadım ve birinciliği elde ettim'' diye konuştu.

ELLIAS: ''İKİNCİ SIRADA OLMAKTAN MEMNUNUM''

Yarışta ikinciliği elde eden İspanyol sürücü Toni Ellias ise ikinciliği elde etmekten memnun olduğunu dile getirdi.

Ellias, hafta sonunun kendileri için mükemmel geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
''İyi çalıştık. Ancak ben dün büyük bir hata yaptım. Yarışa 10. sırada başladım. Zor bir başlangıç oldu. Yarış boyunca zaman zaman geride kaldım. Valentino Rossi'yi geçmek güç bir andı. Casey Stoner ile birincilik için kapıştık. Ama Stoner çok iyiydi. Ben de risk almadım. İkinci sırada olmak iyi bir durumdu. Benim için güzel bir sonuç oldu.''

LORIS: ''TAKIM İÇİN İYİ SONUÇ ALDIK''

Birinci sıradaki Casey Stoner'in takım arkadaşı İtalyan sürücü Loris Capirossi ise bu yarış için çok mükemmel çalıştıklarını ve takım adına iyi bir sonuç aldıklarını söyledi.

Capirossi, yaş olarak ilk iki sırada yer alan sürücülerinden çok büyük olduğunu vurgulayarak, ''Casey Stoner'ı yakalamaya çalıştım ama kendisi çok hızlıydı. Yakalamak mümkün değildi. Son turda viraja hızlı girmek istedim. Ama geç kalmıştım. Buna rağmen aldığım sonuç benim için mükemmeldi'' dedi.