BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Sarıgül'den Babacan sorusuna olay yanıt!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile ilgili soru sonrası çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Denizli'de  yaptığı esnaf ziyaretinin ardından partisinin il binasını ziyaret etti.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ali Babacan siyasi rakibim değil! Tayyip bey bir şey sorarsa cevap veririm

Basın toplantısında bir basın mensubunun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Silivri soğuktur muhabbetini unutun, artık bunlar gündemde olmayacak' şeklindeki açıklamasını sorduğu Sarıgül, "Benim siyasi rakibim bahsettiğiniz isim değil. Benim siyasi rakibim Recep Tayyip Erdoğan. Tayyip Bey bir şey sorarsa cevap veririm. Benim vaktim çok kıymetli, her soruya cevap vermiyorum. Bizimki değişim hareketi. Bizimki tarlaya atılan tohumlardır. Ahmet'e kızarak, Mehmet'e kızarak, 'Ben bakan olamadım, şuraya gelemedim. Parti kuruyorum' değil. Biz düşüncelerimizin iktidara taşınmasını istiyoruz. Bizim öykümüz var, türkümüz var. Bahsettiğiniz arkadaşın hangi türküsü var? Geçmişinde hangi olay var?" dedi.

Ak Parti dışında kimseyi siyasi rakip olarak görmüyoruz

AK Parti'nin dışında kimseyi siyasi olarak rakip kabul etmediklerini belirten Sarıgül, "Onların ne kategorileri ne emekleri ne yürekleri ne de geçmişteki siyasi çalışmalarını rakip olarak kabul etmeyiz. Sorun beyefendiye daha önce gençlik kolları başkanlığı yapmış mı? İlçe başkanlığı, il başkanlığı yapmış mı? Hangi olaya başkaldırmışlar? Sisteme başkaldıran bu ülkede gelir bir şey olur. Ben yılların Deniz Baykal'ına karşı başkaldırdım ve '35 sene Baykal dedik, hep kal demedik' diyerek başkaldırı yaptım. O beyefendiler hangi başkaldırıyı yapmışlardır. Onu sormak lazım" diye konuştu.

'Seçimlerin zamanında yapılmasını arzu ederiz'

Sarıgül, "Biz parti olarak yapılacak bütün seçimlere hazırız. Türkiye'de olağanüstü şartlar yoksa seçimlerin normal zamanında yapılmasını arzu ederiz" dedi.