BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  GÜNCEL

Müslüm Gürses ne zaman öldü kaç yaşında öldü?

Arabesk müziğinin unutulmaz ismi Müslü Gürses ölümünün 7. yılında hayranları ve sevenleri tarafından özlemle anılıyor. 2013 yılında ölen Müslüm Gürses'in hayatı ise acılarla dolu. Peki Müslüm Gürses kimdir, eşi Muhterem Nur kaç yaşında ve MÜslüm Gürses kaç yaşında öldü?

Abone ol

2013 yılında aramızdan ayrılan sanatçı Müslüm Gürses'in bugün 7. ölüm yıl dönümü. 'Müslüm Baba' olarak tanınan usta sanatçı hakkında detaylı bilgiye sahip olmayanlar, Müslüm Gürses kimdir? Kaç yaşın ve neden öldü? sorusunu sıklaştırmış durumda...

Müslüm Gürses'in hayatını araştırmaya başladı. Adana çocukluğunu kunduracılık ve tamircilik ile geçiren Müslüm Gürses türkücü olmak ister ama babası buna izin vermez. Küçük yaşlardan beri Müslüm Gürses'e annesine ve kardeşlerine eziyet eden babası Mehmet Akbaş, Müslüm Gürses ses yarışmasına katılmasın diye saçlarını keser. Mehmet Akbaş aynı zamanda Müslüm Gürses'in annesini ve 2 yaşındaki kız kardeşi Ezo'yu kardeşi Ahmet'in önünde acımasızda öldüren kişidir.

                  Müslüm Gürses kardeşi Ahmet Akbaş ile birlikte

Bu olaydan sonra kardeşi Ahmet ile Adana'yı terkeden Müslüm Gürses yıllar sonra babası affetmiş ve bir köye yerleştirmiştir. Babası Mehmet Akbaş daha sonra Emine Akbaş ile evlenmiştir. 

Üvey annesi Emine Akbaş Müslüm Gürses'in yoğun bakımda olduğu dönemlerde çok üzüldüğünü şu sözlerle anlatmıştı...

Bir torunu olmadığı çok üzgün olduğunu belirten anne Emine Akbaş, “Ne benim başka çocuğum var ne de onun çocuğu. Babası da bu duruma çok üzülüyordu, hep bir torunu olsun istiyordu ama olmadı” ifadelerini kullanmıştı. 

Müslüm Gürses’in babasıyla 34 yıllık evli olduğunu ve eşi Ahmet Akbaş’ı 4 yıl önce kaybettiğini belirten anne Emine Akbaş, Müslüm Gürses’in en son babasının vefatından önce köyüne geldiğini söylemişti.