BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de skolyoz hastası Oktay yetkililerden yardım bekliyor

MERSİN'de küçük yaşta yakalandığı skolyoz olarak tanımlanan omurga eğriliği hastalığıyla mücadele veren 16 yaşındaki Oktay Sağlam'ın annesi yetkililerden yardım bekliyor. Tedavinin mümkün olduğunu ancak durumları iyi olmadığı için yapılamadığını söyleyen anne Hakime Zık, oğlunun gözünün önünde erimesine dayanamadığını dile getirdi.

Abone ol

Mersin'de, küçük yaşta yakalandığı skolyoz (omurga eğriliği) hastalığı nedeniyle gün geçtikçe durumu kötüleşen 16 yaşındaki Oktay Saydam, Ankara'ya götürülerek tedavi altına alındı. Tedavi süreci ilerleyince durumu kötüleşen gencin, omurgasında da eğrilik oluştu. Ayakta durmakta zorlanan Oktay'ın bükülen omurgası gün geçtikçe kalbine de baskı yapmaya başladı. Hastalığı nedeniyle eğitimine de ara veren Oktay'ın annesi Hakime Zık, oğlunun tedavisinin mümkün olduğunu söyleyerek, yetkililerden yardım istedi. 

"Ameliyat oldu hastalığı tekrar nüksetti"

Küçük yaşta yakalandığı skolyoz hastalığı nedeniyle omurgası eğrilmeye başlayan Oktay Saydam, belindeki tümör nedeniyle yıllar önce ameliyat oldu. Ancak hastalık 2,5 yıl önce nüksetti. Gün geçtikçe durumu kötüleşen Oktay, Ankara'ya götürülerek tedaviye alındı. Oktay'ın, belindeki kist temizlenerek alındı, omurgasındaki eğrilik için de ameliyat olması gerekiyordu ancak, riskli olduğu için yapılamadı.Hastalığı nedeniyle eğitimine de ara veren Oktay'ın annesi Hakime Zık, yetkililerden yardım istiyor.

"Oğlumun gözümün önünde erimesini istemiyorum.."

Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Anne Hakime Zık, "Oğlumun durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor, gözümün önünde eriyor. Hastalığını araştırdık, tedavisi İstanbul'da mümkünmüş ama maddi durumumuz iyi olmadığı için yaptıramıyoruz. Oğlum tedavi edilmezse yatağa mahkum olacak. Oğlumun gözümün önünde erimesini istemiyorum. Elimden de bir şey gelmiyor. Yardım istiyorum" diye konuştu.

Tek isteği oğlunun sağlığına kavuşması

Merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'nde kirada oturan ve babasının emekli aylığı ile geçinen 3 çocuk annesi Zık, "Babamın 3 aylık maaşı ve Sosyal Yardımlaşma Kurumu'nun erzak yardımı ile geçiniyoruz. Komşularımız yardım ediyor. Evimiz kira. Oğlumun rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyorum. Günlük işler olursa gidebiliyorum ancak aylık işe girince sürekli izin almak zorunda kaldığım için çalışamıyorum. Tek istediğim oğlumun sağlığına kavuşması. Diğer oğlum da kalp hastasıydı onun da ameliyatını yaptırdım" diye konuştu. Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını anlatan Zık, "Oktay 8'inci sınıfa kadar okudu ancak rahatsızlığı nedeniyle devam edemedi. Eğitimi de yarım kaldı. Eğitimine devam etmeyi istiyor" cümlelerini kullandı.