BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  POLİTİKA

Muharrem İnce Memleket Partisi'ni resmen kurdu işte MYK üyeleri

Memleket Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi. Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin genel başkanı seçildi. Muharrem İnce oybirliğiyle genel başkan seçilirken partide görev dağılımı da yapıldı.

Abone ol

Eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin geçen yıl eylül ayında Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde bu kentten başlattığı Memleket Hareketi resmen kuruldu.

Partinin kuruluş dilekçesi bu sabah İçişleri Bakanlığı'na verildi. Bir süre önce CHP'den istifa eden Gaye Usluer de Memleket Partisi Parti Sözcüsü olarak partiye katıldı.

Usluer, saat 16.00'da Memleket Partisi Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Kurucular Kurulu toplantısından alınan kararları, Merkez Yönetim Kurulu görevlendirmelerini açıkladı. Usluer, şunları söyledi:

 "Memleket Partisi'nin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. "Geleceğimizi geri alacağız" diyoruz, Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla, özgürlükle ve yeniden demokrasiyle taçlandırmak üzere söz veriyoruz. Biraz önce genel merkezimizde parti meclisi toplantı salonumuzda İçişleri Bakanlığı'ndan aldığımız belgeyi kurucular kuruluyla paylaştık. Genel başkanımızı seçtik, Muharrem İnce oy birliği ile seçildi."

Partide görev dağılımı

Partinin sloganı ve logosu

Sloganını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İş" kelimelerinin baş harfleri "Mavi" olarak belirleyen partinin logosu ise Türkiye haritası şeklinde olacak. Logoda, Ankara'nın üzerinde ise nazar boncuğu şeklinde "@" işareti bulunacak.

Cumhurbaşkanı adayını üyeler belirleyecek

Memleket Hareketi Partisi'nde 20-25 arasında MYK üyesi, 50 kişiden oluşan Parti Meclisi (PM) bulunacak. Partinin kadın ve gençlik kolları ise olmayacak.

Milletvekili adayının belirlenmesinde "ön seçim ve fermuar" sistemini uygulayacak partinin cumhurbaşkanı adayını ise üyeler seçimle belirleyecek.

Muharrem İnce partisinin kuruluşunu ilan ettikten sonra ise il gezilerine devam edecek. İlk olarak gitmediği az sayıdaki ili ziyaret edecek İnce, daha sonra ise ilçe gezilerine başlayacak.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Mersin'de sahile vuran dev balinanın ölüm nedeni belli oldu otopsi sonuçları açıklandı
Foto Galeri Mersin'de sahile vuran dev balinanın ölüm nedeni belli oldu otopsi sonuçları açıklandı Galeriye Gözat