BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milli Gazete yazarının oğlunu iple boğarak öldürdü cesedini parçalayıp derin dondurucuya sakladı! İşte istenen ceza...

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın 19 yaşındaki oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı, ailesinden 40 bin dolar fidye almak için kaçıran ve İstanbul Bayrampaşa'daki evinde iple boğarak öldürdükten sonra cesedini parçalayıp derin dondurucuda saklayan katil Hakan Öztürk'le ilgili yeni gelişme! Savcılık, Öztürk için 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Abone ol

İstanbul Bayrampaşa'da 10 Temmuz 2023'de 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ı boğarak öldüren, daha sonra cesedini parçalayarak derin dondurucuya koyduğu iddia edilen şüpheli Hakan Öztürk'e (28) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed'i öldüren katil zanlısının itirafları kan dondurmuştu. Hakan Öztürk'le ilgili soruşturma tamamlandı. 

'Muhammed elimizde' mesajının şaka sandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 11 Temmuz 2023'de 02.00 sıralarında müşteki Mustafa Kasadar'ın önceki gün oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ın evlerinden bilgi vermeden ayrıldığını söyleyerek oğlunun kaçırılmış olabileceğini söylediği, ayrıca aynı gün büyük oğlu Ömer Faruk Kasadar'ın telefonuna "Merhabalar Ömer bey, şu anda Muhammed elimizde ayrıntılı bilgi için android bir telefondan 'Connected2 me' uygulamasını indirin ve 'Kasadari' diye bir hesap oluşturun. Bunun için 15 dakikan var, hesabı aç ve sana yazmamı bekle" şeklinde mesaj gönderildiği ve kendisinin bunun bir şaka olduğunu düşünerek mesajı ciddiye almadığı anlatıldı.

Rehin tutarak 40 bin dolar fidye istedi

Mustafa Kasadar'ın telefonuna söz konusu uygulamanın indirildiğinin ve şüpheli şahıs veya şahıslarla görüşülmeye başlandığının aktarıldığı iddianamede, kurulan iletişim sonucu şüpheli Hakan Öztürk'ün, Muhammed Nuh Kasadar'ı rehin tuttuğu, serbest kalması için 40 bin dolar para ayarlanmasını istediği, parayı aldıktan sonra Kasadar'ı serbest bırakacağını söylediği aktarıldı.

70 bin lira fidyede anlaştılar!

Daha sonra Ömer Faruk Kasadar'ın şüpheli Öztürk'e 40 bin dolar bulamadığını, onun yerine 70 bin lira getirebileceğini söylediği, şüphelinin bu teklifi kabul ettiği ve paranın teslim edileceği adreste polis ekiplerinin güvenlik önlemleri alarak beklediği belirtildi.

Parayı alacağı sırada polisler yakaladı

Şüpheli Öztürk'ün, müştekiye burada tarif edeceği çöp kovasına parayı bırakıp gitmesini ve kendisinin parayı aldıktan sonra kardeşini parkın yukarısında bulunan benzin istasyonuna bırakacağını söylediğinin anlatıldığı iddianamede, daha sonra müştekinin gece 01.00 sıralarında olay yerine gelerek parayı çöp kovasına bıraktığı, oradan ayrıldıktan sonra polis ekiplerinin şüpheliyi beklemeye devam ettiği, şüphelinin ise 3 saat 45 dakika sonra çöp kovasının yanına gelip parayı almaya çalışmasıyla polis ekiplerince yakalandığı kaydedildi. Polis ekiplerinin şüpheliye Muhammed'i sormasıyla ise şüphelinin Muhammed'i öldürdüğünü ve parçaladığı cesedin evinde olduğunu söylediği aktarıldı.

Boğarak öldürdü, sonra parçaladı

Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan otopsi raporuna da yer verilen iddianamede, kişinin zehirlenerek öldüğüne ilişkin delil bulunamadığı, vücudunun ölüm sonrasında parçalanmış olduğu ve ölümünün bağla boğma sonucu meydana geldiği belirtildi.

Babasının yanında 2.5 yıl çalıştı

Şüpheli Hakan Öztürk'ün ifadesine yer verilen iddianamede, şüphelinin Mustafa Kasadar'ı ve oğullarını mahalleden tanıdığını, Ömer Faruk Kasadar'a ait olan iş yerinde 2 buçuk yıl kadar kitap toplayıcı ve satın alma müdürü olarak çalıştığını ve mesai ücretlerini vermediklerini söyleyerek, "Arkadaşım Enes, yanıma gelerek 'Bunlar seni kullanıyorlar, sana mesai ücreti vermeleri gerekiyor' dedi. Ben de Ömer Kasadar tarafından kullanıldığımı anladım, bir süre sonra işten çıktım. Sonrasında psikolojik zorluklar çekmeye başladım" dediği aktarıldı.

İzlediğim filmlerden aklıma geldi

Şüpheli Öztürk'ün olay günü buluştuğu Muhammed Nuh Kasadar ile evinde nargile içtiğini, sonra Kasadar'ın abisine küfür ettiğini, bunun üzerine Muhammed Nuh Kasadar'ın da kendisine yumruk atmasıyla kendisini kaybettiğini söyleyerek, "Kırmızı çamaşır ipini boynuna geçirip tüm gücümle 4-5 dakika sıktım. Suratına baktığımda öldüğünü fark ettim. Yarım saat ne yapacağımı düşündüm, cesedi kaldırmam gerektiği aklıma geldi. İzlediğim filmlerden ve dizilerden cesedi bavula koyup kurtuldukları aklıma geldi. Bu işin parasız olmayacağı, ayrıca kira borcum olduğu için fidye istemek aklıma geldi. Cesedi parçalamadan önce ağabeyi Ömer'e mesaj attım. 'Kardeşin elimizde geri almak istiyorsan 'Connected2 me' adlı uygulamasından 'kasadari' diye hesap açtığını, ona yazmamı beklemesini söyledim. Sonra telefonu evin önündeki çöpe attım" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi

Hazırlanan iddianamede, ilk haksız hareketin şüpheli Öztürk tarafından gerçekleştirildiği, bu çerçevede haksız tahrik hükümlerinin uygulanamayacağı da belirtildi. İddianamede şüpheli Hakan Öztürk'ün 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.