BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA

Millet ittifakı ve diğer muhalefet partilerinin genel başkanları bir araya geldi

Millet ittifakı ve diğer muhalefet partilerinin genel başkanları ilk kez birlikte poz verdi. Uzun süre tartışılan oturma düzeni konusu yuvarlak masa ile aşıldı. 5 saat 30 dakika süren toplantının ardından 6 muhalefet lideri ortak bir açıklama yayınladı.

Abone ol

Muhalefet partileri güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerinin ardından liderler düzeyinde il toplantısı için bir araya geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, çalışma yemeğinde bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk kez birlikte poz verdi.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı paylaştı
Akşam 19'da başlayan toplantı devam ederken liderlerin birlikte verdiği ilk fotoğraf Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Deniz Demir tarafından Twitter'dan paylaşıldı.

Oturma düzeni tartışmasına yuvarlak masa çözümü
Liderlerden bir fotoğraf da yemek masasından geldi. Diğer yandan yuvarlak masa etrafında yemeğe oturan liderler uzun süre tartışılan oturma düzeni konusundaki tartışmayı da ortadan kaldırmış oldu.

Mutabakat metni 28 Şubat'ta açıklanacak
Açıklamada, "Yeni sistemle ilgili mutabakat metnini 28 Şubat 2022'de açıklayacağız" denildi. 

İşte 6 Siyasi Parti Genel Başkanının ortak açıklaması:

"Bu akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
Liderlerin tarihi buluşmasıyla ilgili ilk açıklamalar yapıldı.Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, "33 yıllık gazeteciliğim bana diyor ki; bu akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" yorumunda bulundu.

CHP'den ilk açıklamalar: Büyük bir adım
Görüşmeyi yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ömer Topsakal, fotoğrafa "Kaç bin yıllık hasretimin koncası, gözlerinden, gözlerinden öperim, bir umudum sende, anlıyor musun?" notunu düştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, tarihi buluşmadan ilk kareleri, "Türkiye'nin demokratik hukuk devletine kavuşması ve dolayısıyla aydınlık yarınları için atılmış büyük bir adım" diye yorumladı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, liderlerin buluşmasından fotoğrafları paylaşarak "Türk siyasi hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Geliyor gelmekte olan" ifadelerini kullandı.CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da liderlerin yuvarlak masa etrafındaki fotoğrafını "Rant ortaklığı değil, ilke ortaklığı…" notuyla paylaştı.

Demokrat Parti: Her şey daha güzel olacak
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, buluşma görüntüsünü paylaşarak "Her şey daha güzel olacak!" dedi.

Gelecek Partisi: Her masada olacağız
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel de "Sn. Davutoğlu nezdinde Gelecek Partisi, ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamından kurtulabilmesi, toplumun hiçbir kesiminin kaybetmediği, kazanımların korunduğu, kimsenin kimseden rövanş almadığı âdil bir düzen kurulabilmesi gayreti ile ülke menfaatine olan her masada olacaktır" açıklamasında bulundu.