BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  POLİTİKA

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı kim? Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş sorulunca...

İnternet Haber özel içerik
İnternet Haber özel içerik

6'lı masadan oluşan Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı merak konusu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV kanalında Çalar Saat programına konuk oldu ve bomba açıklamalar yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu kendi adaylığı için kapıyı sonuna kadar açık bırakırken Mansur Yavaş ismi sorulunca lafı çevirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilecek' sözleri de soruldu... İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sabah canlı yayında yaptığı açıklamalar...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'deki Çalar Saat programına canlı yayın konuğu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu "Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kim olacak" sorusunu bir çok kez taca attı. Kılıçdaroğlu "Siz aday olur musunuz' diye sorulunca ise kapıyı sonuna kadar açık bıraktı. 

FOX TV'de İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçrdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayını" 6'lı masanın belirleyip ilan edeceğini söyledi. 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının nasıl biri olması gerektiğinin belli olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu aday yapılır mı' sorusu gelince yanıtıyla lafı dolandırdı. Kemal Kılıçdaroğlu her iki belediye başkanının da bulundukları yerde çok iyi işler yaptığını belirtip "Cumhurbaşkanı adaylıkları" konusunda kapıyı kapalı tuttu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

*Kendilerinden son derece mutluyum. Mansur bey de Ekrem beyde diğer belediye başkanlarımız da hepsi de başarılı. Bu başarılarını pekiştirmeleri ve büyütmeleri gerekiyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı?

İlker Karagöz, "Cumhurbaşkanı adayı siz olur musunuz" sorusunu da yöneltti. Kemal Kılıçdaroğlu "ben hazırım' yanıtını verdi ve şunları söyledi:

*Yaptığımız işi tarih kitapları yazacaktır. 6 liderin aldığı kararları siyaset tarihi yazacaktır. Çok önemli bir noktadır. "Ben hazırım". Uzlaşma kültürünü esas alarak ülkemizi aydınlığa çıkartmak zorundayız. Adaylık için benim üzerimde uzlaşılırsa ben hazırım. Herkes hazırdır niye hazır olmayacağız. Türkiye'yi bu kaos ortamından çıkarıp atmalıyız.

Canlı yayınının finalinde İlker Karagöz bir kez daha "6'lı masanının adayı siz misiniz" diye sorunca Kemal Kılıçdaroğlu bu kez "Ona 6'lı masa biraraya gelip karar verecek" dedi. 

HDP'ye bakanlık verilecek mi?

CHP'Li Gürsel Tekin "HDP'ye bakanlık verilecek' açıklaması ile bugün gündeme oturmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'na bu da soruldu. Kılıçdaroğlu "Hayır yok böyle bir şey" demekle yetindi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
*Burada önemli olan 6 liderin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. 

Devlet Bahçeli'den daha çok ülkücüyüm

Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin milliyetçi olduğunu belirterek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den daha çok ülkücü olduğunu iddia etti. Seçimlerin zamanının da yapılmasının kendi lehlerine olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu "Gidecekleri için devleti soyuyorlar" iddiasını ortaya attı. 

Damat (Berat Albayrak) demişti...

Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayındayken TÜİK enflasyon rakamları açıklandı. Kılıçdaroğlu açıklanan rakamın Saray talimatıyla belirlendiğini iddia etti. Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi yönetimiyle ilgili de eleştirilerde bulunup dolar kuruyla ve kur korumalı mevduatla ilgili "Doları bu politikalarla kontrol edemezler. Günlük kararlar alıyorlar bırakmışlar. Damat ne demişti onu hiç unutmayın: “At izi it izine karıştı. Allah sonumuzu hayır eylesin” demişti. Evet, Allah bu milletin sonunu hayır eylesin" diye konuştu. 

KHK'lıların hepsini iade edeceğiz sözü

Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ'cülerin hepsini affedecek mi? Kemal Kılıçdaroğlu "Ben FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkaracağım' diyerek KHK'lıların iade edeceğim sözüne açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, 'ceza' almamış savcı soruşturması ile mahkeme kararıyla aklanmış olanların görevlerine iade edileceğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu "Barış akademisyenlerinin tamamını görevine iade edeceğiz diye konuştu. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kız Kulesi yıkıldı mı? İşte restorasyonun sürdüğü Kız Kulesi'nin içinden ilk fotoğraflar
Foto Galeri Kız Kulesi yıkıldı mı? İşte restorasyonun sürdüğü Kız Kulesi'nin içinden ilk fotoğraflar Galeriye Gözat