BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal'a göre asıl suçlu açılım

MHP Gene Başkan Yardımcısı Faruk Bal, son günlerde artan terör olaylarını hükümetin politikalarına bağladı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''Terör kara bir örgüttür, ne zaman, nerede çıkacağı belli değildir. Ortaya çıkacağı an en zayıf olduğumuz andır'' dedi.

Bal, ''Karış Karış Konya'' programı kapsamında bazı MHP'li milletvekilleriyle geldiği Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Anıt Meydanı'nda yaptığı açıklamada, şehit cenazelerinin son günlerde arttığına değindi.

Açılım konusunun gündeme gelmesinden itibaren şehit sayısının 125'e çıktığını ifade eden Bal, son şehitlerle beraber 138 gencecik fidanın toprağa verildiğini belirtti.

AK Parti'nin yanlış politikayla, oy devşirmek, oy dilenciliği yapmak için milletin bütünlüğü ve birliğini böldüğünü ileri süren Bal, ''Milleti 36 parçaya ayırmanın, kültürel bütünlüğü bir kenara bırakıp coğrafi bir söylem üzerinde insanları bölüp parçalamaya çalışmanın sonucu budur'' dedi.

"HÜKÜMET TERÖRİSTLE MASAYA OTURMUŞTUR"

Yaşanılan olayların, terörle mücadeleyi bırakıp teröristle masaya oturmanın, müzakereye başlamanın sonucu olduğunu ifade eden Bal, şunları kaydetti:

''Terör kara bir örgüttür, ne zaman, nerede çıkacağı belli değildir. Ortaya çıkacağı an en zayıf olduğumuz andır. AK Parti'nin içinde bulunduğu teslimiyet noktasında terör örgütü saldırmak için en cesaretli anı seçmiştir. Dün 11 tane kardeşimiz Hak'kın rahmetine kavuştu. Milletimizin ve ailelerinin başı sağ olsun.''

''Türk milleti lafından gocunan, Türk milletine mensubiyetini ifade etmekten çekinen, Türklük gururunu yüreğinde taşıyamayan, 'ne mutlu Türküm diyene' diyemeyen bir Başbakanla idare olmaktayız'' diye konuşan Bal, Türk milleti kalıbını bir kenara itip, Türkiyelilik gibi bir coğrafi söylem içerisinde bulunulduğunu söyledi.

Teröristlere avukatlık ve savcılık yapıldığını öne süren Bal, şöyle devam etti:

''Teröristin ayağına giden İçişleri Müsteşarını gördünüz. İşte o fotoğraf Türkiye'nin, önümüzdeki yüzyıl içerisinde kargaşaya itileceğinin fotoğrafıdır. AK Parti bunun için Anayasa değişikliği yapmıştır. Başbakan Erdoğan'ın ifadesiyle 'Anayasa değişikliği açılımın ilk adımıdır.' Onun için bu Anayasa değişikliği masum değildir. Onun için bu Anayasa değişikliğinin içerisinde zehir vardır. Anayasa Mahkemesini 'AK Parti mahkemesi' haline getirmek istemekteler.''

Bal ve beraberindeki milletvekilleri, daha sonra Hüyük ilçesine geçerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.