BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.425,97
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB şiddete karşı yol haritası çıkardı

Okullarda şiddetin yaygınlaşması üzerine Bakanlık, çözüm için yol haritası çıkardı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Okullarda çocukların kullandığı cep telefonlarında da ciddi kısıtlamalar getireceğiz'' dedi. MEB ve UNICEF işbirliği ile hazırlanan okullarda şiddetin önlenmesi ve azaltılması eylem planında, cep telefonlarına kısıtlama getirilmesi, karikatürlerin yer aldığı kitap kabı bastırılması ve dergi ve videodan oluşan eğitim setleri bulunuyor.

Bakan Çelik, stratejisi 8 ana temele dayalı planla ilgili 5 müdahale alanı tespit ettiklerini ve bir yol haritası çıkardıklarını belirterek okullardaki şiddetin temelinde “sevgisizlik” olduğunu söyledi. Hüseyin Çelik, okullarda kullanılan cep telefonlarına da kısıtlamalar getirileceğini söyledi.

5 yıl sürecek proje 60 bin okulda 14 milyon öğrenciyi kapsayacak. Proje kapsamında ilköğretim ve lise öğrencileri için, üzerinde çeşili özlü sözler ile karikatürlerin yer aldığı 4.5 milyon kitap kaplığı bastırıldı.

Dergi ve video filmleri hazırlatan Bakanlık ailelere de çeşitli eğitim setleri dağıtacak. Bakanlıkta ayrıca şiddetin kaynağı olaylarla ilgili veri tabanı oluşturularak bilgi bankası kurulacak. Uzmanların da yer aldığı bir komisyon üç aylık periyodlarla bu olayları analiz ederek çözümüne ilişkin çalışmalar yapacak.