BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİden lüks konut satışı

TOKİ, orta ve ortanın üstü gelir grubuna yönelik lüks konutları satışa çıkarttı.

Abone ol

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), orta ve ortanın üstü gelir grubuna yönelik yaptığı İstanbul-Halkalı, Ankara-Turkuaz Vadisi ve Adapazarı-Ayçiçeği Vadisi projelerindeki toplam bin 850 konutu, açık (şartsız) satışa çıkarıyor.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu yıl daha önce de açık satışa çıkarılan konutların fiyatı, önceki satış fiyatlarına göre ortalama yüzde 7 artırıldı. Satışlarda, peşin ödeme halinde, fiyatlarda yüzde 25 indirim uygulanacak. Satışlara Ziraat Bankası aracılık edecek ve peşin alımlarda, aylık yüzde 1,55 faiz ile kredi kullandıracak. Banka, piyasada faiz oranlarında indirim olması halinde, faizi yeniden değerlendirecek.

Verilen bilgiye göre, konut satışlarında başvurular 18 Ekim'de başlayacak, 22 Aralık'a kadar devam edecek. Konut bedellerinin yüzde 20'sinin ödenmesi halinde, 48 ay vade uygulanacak. Konut bedelinin yüzde 30'unun ödenmesi halinde ise fiyatlarda yüzde 10 indirim yapılıp 60 ay vade, yüzde 40'ının ödenmesi halinde de yüzde 15 indirim yapılıp 72 ay vade uygulanacak.