BIST 10.201
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.399,24
HABER /  GÜNCEL

Kerinçsiz, Pamukun ödülünden utandı

Avukat Kemal Kerinçsiz, Orhan Pamuk'a Nobel Edebiyat Ödülü verilmesinden utanç duydu.

Abone ol

Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kerinçsiz, Orhan Pamuk'a Nobel Edebiyat Ödülü verilmesinden ''Türk olarak utanç duyduklarını'' bildirdi. Avukat Kerinçsiz, yaptığı yazılı açıklamada, ''Orhan Pamuk'a Nobel ödülü verilmesinden Türk olarak utanç duyuyoruz'' diyerek, 12 Ekim 2006 tarihinin ''sözde Ermeni soykırımcılarının zafer günü olduğunu'', Fransız meclisinin kararıyla Türkiye'nin adım adım Ermeni soykırımı çemberiyle kuşatıldığını savundu.

Açıklamasında ''Sözde Ermeni soykırımını en radikal biçimde savunan bir Türkiyelinin Nobel Ödülü ile taçlandırılarak etkin bir propaganda aracına dönüştürüldüğünü'' iddia eden Kerinçsiz, Nobel Ödülü'nün ciddiyetini kaybettiğini ve siyasallaştığını öne sürdü. ''Orhan Pamuk'a verilen ödülün, Türk Milletine ve bir Türk'e verilmediğini'' savunan Kerinçsiz, şunları kaydetti: ''Kişisel ikbal için milletinin değerlerini aşağılayan, atalarını 'soykırımcı' ilan eden, sentezci, kozmopolit, popüler kültürü savunan Türkiyeliye, bu hizmetinin bir bedeli olarak verilmiştir.

Kendisi de çok iyi bilmektedir ki, ödül, Ermeni destekli üçüncü sınıf eserlerine değil, 'Bir milyon Ermeni, 30 Kürt öldürüldü' sözlerine verilmiştir.'' Kerinçsiz, ''Türk milletinin, Pamuk'u ancak ödülü iade edip, özür dilemesi halinde affedebileceği'' görüşünü savundu. ''Aksi takdirde Türk milletinin Pamuk'tan ve aldığı ödülden utanç duymaya devam edeceğini'' belirten Kerinçsiz, ''Hiçbir ödül, ülkenin geleceğinden ve istikbalinden önemli olamaz'' dedi.