BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  SPOR

Delgado şampiyonluğa inanıyor

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, şampiyonluğa inanıyor.

Abone ol

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, siyah-beyazlı takımın sezon sonunda Turkcell Süper Ligi'nde şampiyon olacağına ekipteki tüm arkadaşları gibi kendisinin de inandığını söyledi. Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde ''Cola Turka ile Soru-Cevap'' bölümünde, siyah-beyazlı taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan Delgado, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansıyla ilgili bir soruya, ''Evet kesinlikle inanıyorum ve takım arkadaşlarımın hepsi benim gibi düşünüyor'' diye yanıt verdi.

Genç ve yeni bir takım olduklarını, bu yüzden ilk haftalarda puan kayıpları yaşandığını anlatan Delgado, ''Kısa zamanda istenilen düzeyde olacağız'' dedi. Şu anda, geçen sezon görev yaptığı FC Basel'deki performansında olmadığını kaydeden Delgado, ''İstediğim gibi oynamıyorum. Bunun farkındayım. Çünkü kısa bir süre önce ciddi bir sakatlık yaşadım ve idmanlara daha yeni başladım. Kısa bir süre sonra istenilen düzeye geleceğim'' diye konuştu.

UEFA Kupası'nda zor bir grupta mücadele edeceklerinin altını çizen Arjantinli futbolcu, ''Rakiplerimizin hepsi kaliteli ekipler. Ancak takım olarak gruptan çıkma inancımız çok yüksek'' dedi. Ricardinho'nun gelişinin orta alandaki verimliliği artırdığını kaydeden Delgado, Beşiktaş taraftarlarına da övgüler yağdırarak, ''Dünyanın en ateşli ve en iyi taraftarlarından bir tanesi. Bana göre de Türkiye'nin en iyi taraftarı. Geride olduğumuz zaman verdikleri destek çok olumlu oluyor. Unutamadığım olay ise havaalanındaki karşılama'' diye görüş bildirdi.

Delgado, ''Ricardinho ile birlikte oynayabilir misiniz? Ricardinho'dan sonra formun düştü mü?'' biçimindeki sorulara ise, ''Arkadaşım Ricardinho ile ilgili olarak sorduğunuz sorular teknik bir konudur. Bu tip sorularda tek yetkili, hocamız sayın Jean Tigana'dır. Her oyuncu buna saygı duymalıdır. Ben de hocamın kararlarına saygı gösteriyorum'' diye yanıt verdi. ''İspanya'dan cazip bir öneri gelse bizi bırakıp gider misin? Beşiktaş mı, İspanya mı?'' biçimindeki bir soruyu ise Arjantinli futbolcu, ''Hedeflerimde İspanya var. Şu an için tek hedefim Beşiktaş'ın yaşayacağı başarılar, kazanacağı kupalar. Sözleşmem süresince yalnızca bunları, Beşiktaş'ın başarılarını düşüneceğim'' diye yanıtladı.